Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Μήνυμα για το Δεκαπενταύγουστο του Αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιου

Με πίστη και περισσή κατάνυξη γιορτάζουμε και φέτος το Πάσχα του καλοκαιριού, όπως συχνά αποκαλούμε την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. 

Από την Παναγία τη Χοζοβιότισσα στην Αμοργό και την Ευαγγελίστρια στην Τήνο μέχρι την Παναγία την Πελεκητή στην Καρύτσα,, εκατοντάδες τα προσωνύμια για την Πλατυτέρα των Ουρανών, στα αμέτρητα προσκυνήματα της. Σκαρφαλωμένα σε βράχους που τους χτυπά το κύμα ή σε κορυφές βουνών, πάμπολλα τα μοναστήρια αφιερωμένα στη χάρη της.

Στην Παναγία ο λαός μας ακουμπά τον πόνο, τις αγωνίες και τις ελπίδες του. Στην Παναγία προστρέχει σε κάθε δύσκολη στιγμή, σε κάθε μικρό ή μεγάλο κίνδυνο, σε κάθε προσπάθεια που θέλει να ευοδωθεί.Κι Εκείνη εισακούει κάθε προσευχή και ικεσία και πρεσβεύει για την ειρήνη, την αγάπη, την πρόοδο.Φέτος, οι εκδηλώσεις που παραδοσιακά συνοδεύουν τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, δεν θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της πρόληψης από την εξάπλωση του ιού COVID-19. Αυτό όμως δεν αφαιρεί τίποτα από την πίστη και την θέρμη με την οποία, εκατοντάδες πιστοί θα επισκεφτούν τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Θεοτόκου και θα ζητήσουν την ευλογία και τη χάρη Της.Σε τούτες τις μέρες που απαιτούν επαγρύπνηση, αλλά και ψυχραιμία λόγω της αυξημένης τουρκικής προκλητικότητας και με τη σκέψη μας σ΄αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, ας ευχηθούμε η Παναγία να τους σκεπάζει με τη χάρη Της και να τους προστατεύει.

Χρόνια πολλά σε όλους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής