Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Ρουσφετολογική Πολιτική Στο Πνεύμα Της Οικογενειοκρατίας στον Δήμο Παλαμά

Ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Παλαμά αλλά και ως Δημοτική σύμβουλος  με απορία αλλά και έκπληξη διαπιστώνω καθημερινά ότι η κατάσταση στο Δήμο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Αποκορύφωμα της ρουσφετολογικής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής με άρωμα οικογενειοκρατίας ήταν η τελευταία ασφαλτόστρωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Παλαμά. Δέχτηκα σειρά τηλεφωνημάτων από αγανακτισμένους δημότες που ήταν αδύνατο να καταλάβουν, ρωτώντας με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ένας δρόμος που ουσιαστικά δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα στην άκρη της περιφέρειας, παράλληλα του περιφερειακού, έναντι πάρκου Τιτανίου, ενώ κεντρικοί δρόμοι με πολλά προβλήματα παραμένουν παρατημένοι από την Δημοτική Αρχή. Αμέσως επικοινώνησα με τις Υπηρεσίες του Δήμου και διαπίστωσα οτι ο δρόμος ήταν πραγματικά αόρατος. Με δυσκολία βρήκαμε την ονομασία της Οδού ( Δημητρίου Στρούτσου), ενώ για την ανωτέρω ασφαλτόστρωση καμία σχετική απόφαση δεν έχει παρθεί  από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό συμβούλιο. Περίσσεψαν χρήματα μου ανέφεραν από τις ασφαλτοστρώσεις του Ιανού και κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει Ανακεφαλαιωτικός πίνακας  για να εγκριθεί. 
Πως περίσσεψαν χρήματα από τις ασφαλτοστρώσεις, αφού αυτές δεν ξεκίνησαν στον Παλαμά;;;
Με την περιέργεια μου να μεγαλώνει βρέθηκα στο σημείο του καινούριου αυτού δρόμου και οι απορίες μου λύθηκαν αμέσως. Το μοναδικό σπίτι που υπήρχε δεξιά και αριστερά του δρόμου ήταν ιδιοκτησίας πρώτου βαθμού συγγενικού προσώπου αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου του κ. Σακελλαρίου . Έτσι εξηγείται λοιπόν η ασφαλτόστρωση εξπρές και χωρίς να τηρηθεί καμία νόμιμη διαδικασία. Έχουν λοιπόν αρχίσει τώρα να εκτελούνται τα έργα του Ιανου που δόθηκαν με απευθείας ανάθεση και χωρίς έκπτωση από το φθινόπωρο σχεδόν. 
Όλοι καταλαβαίνουν. 
Η εξοικονόμηση χρημάτων για το Δήμο θα ήταν πολύ μεγάλη αν αυτά τα έργα είχαν δημοπρατηθεί. Χρόνος υπήρχε όπως διαπιστώνουμε. Θα μπορούσαμε με αυτά τα χρήματα πχ να φτιάξουμε όλες τις αρδευτικές πόρτες του Δήμου και να λυθεί ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των αγροτών. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την παραμονή μου στο Δημαρχείο νέοι υπάλληλοι του Δήμου είχαν αναλάβει καθήκοντα. Και γι αυτό ως Δημοτική παράταξη δεν ενημερώθηκαμε ποτέ. Ούτε για τις νέες προσλήψεις αλλά ούτε κυρίως για τη νομιμότητα της διαδικασίας. Και αν δεν ζούσαμε όλοι σ αυτή τη μικρή πόλη ούτε που θα καταλαβαιναμε ότι οι νέοι δημοτικοί υπάλληλοι είναι σύζυγοι κολλητών, κόρες φίλων και υποστηρικτών και τι άλλο θα δούμε ακόμη. 
Τα συμπεράσματα δικά σας...
                 
                     ΚΑΡΑΙΣΚΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
                  Μέλος Οικονομικής Επιτροπής
                   Δημοτική Σύμβουλος Παλαμά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής