Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Yιοθέτηση καινοτόμων διδακτικών μεθόδων και ένταξής τους στη διδακτική πρακτική απο το Γυμνάσιο-Λύκειο Ιτέας

Στο πλαίσιο υιοθέτησης καινοτόμων διδακτικών μεθόδων και ένταξής τους στη διδακτική πρακτική πραγματοποιήθηκε συνεργασία εκπαιδευτικών διαφορετικών ειδικοτήτων για την επεξεργασία του βιβλίου « Ο μικρός Πρίγκιπας».

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο #etwinning #joyeux_anniversaire_petit_prince.

Με τη συνεργασία της καθηγήτριας των γαλλικών κ. Καραμούρτου Άννας και της φιλολόγου κ. Λαχανά Αρετής οι μαθητές της Α Λυκείου μελέτησαν το βιβλίο και αναζήτησαν αντιπολεμικά μηνύματα.

Οι μαθητές της Α' λυκείου διδάχθηκαν στο μάθημα των αρχαίων ελληνικών, στα κείμενα του Ξενοφώντα και του Θουκυδίδη για τον Πελοποννησιακό πόλεμο, την φρίκη του πολέμου και το μεγαλείο της ειρήνη

Αναζήτησαν στο κείμενο του Αντουάν ντε Σαιντ Εξεπερύ αντιπολεμικά μηνύματα, έγραψαν στο πλαίσιο της δημιουργικής γραφής δικές τους παραγράφους και τις μετέφρασαν στα γαλλικά!

Παράλληλα αξιοποίησαν εργαλεία #ΤΠΕ  για να μορφοποιήσουν και να αποθηκεύσουν τα κείμενά τους, στη συνέχεια τα ανέβασαν στην πλατφόρμα του twinspace όπου συνεργάζονται και μοιράζονται εμπειρίες με μαθητές σχολείου του εξωτερικού.

Η συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών του σχολείου μας και η υιοθέτηση της ετεροπαρατήρησης πιστεύουμε πως αποτελεί μέθοδο βελτίωσης της διδακτικής πρακτικής και το σχολείο μας την προωθεί με κάθε ευκαιρία!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής