Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πετρίνου πραγματοποίησε εκδήλωση προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων

Υπάρχει μια πλατεία δίπλα μας που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο ομορφιά και χάρη, και περιμένει χρόνια ολόκληρα να "Αναστηθεί". Είναι η πλατεία στο Πέτρινο. Σε μια τοποθεσία στο υψηλότερο σημείο του χωριού μοναδικής ομορφιάς.
Αν ξύπναγες βραδάκι ξαφνικά εκεί θα νόμιζες οτι είσαι σε κάποιο γραφικό χωριό απο κείνα τα ορεινά με την πλακόστρωτη πλατεία γεμάτη αιωνόβια πλατάνια και τρεχούμενα γάργαρα νερά.

Ο Εξωραϊστικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Πετρίνου χθες την Κυριακή 30 Ιούνη το βράδυ πραγματοποίησε εκδήλωση εκεί με μουσική, φαγητό και χορό, προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων. 
Πριν την εκδήλωση εψάλλει εσπερινός στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου.
Η πλατεία γεμάτη απο ντόπιους και κοντοχωριανούς που έσπευσαν να περάσουν μια βραδυά ξενοιασιάς βάζοντας τα όποια προβλήματα καθημερινότητας στην άκρη.
Η εκδήλωση θύμισε παλιές καλές εποχές σε μια πλατεία κάτω απο τεράστια πλατάνια και μια βρύση σε μια άκρη να τρέχει ασταμάτητα, ακούραστη, εδώ και εκατό χρόνια, τόπος συνάντησης των γυναικών, την ώρα που περίμεναν και συζητούσαν μεταξύ τους όλα τα νέα του χωριού έφεραν αναμνήσεις μοναδικές σε πολλούς. 
Μπορεί σήμερα η ζωή στο χωριό να έχει περισσότερες ανέσεις, όμως δεν έχει τη γραφικότητα, την απλότητα και την κινητικότητα που είχε τα παλιά χρόνια. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Το Πέτρινο παλιότερα τα καλοκαίρια, είχε πολύ κόσμο.
Η πρόεδρος κ. Αντωνία Ζαμπούκα και οι γυναίκες του συλλόγου με τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν απο εδώ και πέρα μαζί με τον πρόεδρο Χρήστο Μπακαβέλλο, τον δημοτικό σύμβουλο Ευριπίδη Παληγιάννη και μαζί με ολους τους κατοίκους εθελοντές προσπαθούν να ζωντανέψουν ξανά το χωριό. Είναι μια προσπάθεια και ενα στίχοιμα για όλους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πατήρ Μιλτιάδης, ο Βουλευτής Καρδίτσας Τέλης Σπάνιας, ο αντιδήμαρχος Παλαμά Κωνσταντίνος Παπαντίνας, ο αντιδήμαρχος Φύλλου Ηλίας Λιάχανος, ο δημοτικός σύμβουλος Παλαμά Ευριπίδης Παληγιάννης, ο προεδρος Τ.Κ Ιτέας Γιάννης Ζιάκας, ο Πολιτιστικός σύλλογος Ιτέας κ.α
Την Βραδυά τίμησε και ο συντοπίτης Κώστας Μητράκος που τραγούδησε κλείνοντας ευχάριστα τη βραδυά...
Και του χρόνου!











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής