Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Διάχυση ευρωπαϊκών έργων Etwinning απο τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Ιτέας

Τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν και ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τρία έργα Etwinning. Οι συνεργασίες με ευρωπαϊκά σχολεία από την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία, την Μολδαβία, την Τσεχία, την Τουρκία και φυσικά την Ελλάδα χαρακτηρίστηκαν από δημιουργικότητα και υψηλό επίπεδο ποιότητας. Σε αυτές συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων του γυμνασόυ καθώς και της πρώτης λύκείου. Οι μαθητές εργάστηκαν στην β’ ξένη γλώσσα που διδάσκονται, τα γαλλικά, καθώς και στα αγγλικά. Καθ’όλη την διάρκεια των συνεργασιών τηρήθηκαν οι κανόνες διασφάλισης της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων, της ασφάλειας στο διαδίκτυο και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
Στη συνέχεια του άρθρου παρουσιάζονται τα έργα. Στις παρουσιάσεις περιλαμβάνονται ενεργοί υπερσύνδεσμοι που καταδεικνύουν τις συνεργατικές δραστηριότητες. Αυτές πραγματοποιήθηκαν στα twinspaces των έργων στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πλατφόρμα European School Education Platform.

1ο έργο με τίτλο “Des autoportraits aux, μτφ ” Από τις αυτιπροσωπογραφίες στις σέλφι”. Συνεργαστηκαν οι εκπαιδευτικοί Άννα Καραμούρτου, γαλλικής και Ιωάννα Γκουτζιαμάνη, φιλόλογος. Το έργο πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου.
Σκοπός μας ήταν να γνωρίσουν οι μικρότεροι μαθητές μας την σημασία της συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο με ένα έργο που αφορούσε τις Εικαστικές τέχνες: σκηνοθεσία μιας αυτοπροσωπογραφίας, τη Λογοτεχνία: κατανόηση κειμένων που σχετίζονται με την αναπαράσταση του εαυτού στο πέρασμα του χρόνου εκπαιδευόμενοι στην  χρήση των ΤΠΕ.
2ο έργο με τίτλο “Joyeux Anniversaire Petit Prince”, μτφ. “Ευτυχισμένα γενέθλια Μικρέ Πρίγκιπα” με αφορμή την 80η επέτειο του πιο διάσημου βιβλίου. Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί  Άννα Καραμούρτου, γαλλικής, Αρετή Λαχανά, φιλόλογος. Το έργο πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
Σκοπός μας ήταν να προωθήσουμε την φιλαναγωσια και να εργαστούμε πάνω στα μηνύματα του βιβλίου του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ που αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη, την παγκόσμια ειρήνη και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

3ο έργο με τίτλο “A.I. 4 ALL”, μτφ “Τ.Ν. για όλους”. Συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί Ευάγγελος Κουτσώνης, διευθυντής του σχολείου και η εκπαιδευτικός Άννα Καραμούρτου, γαλλικής. Συμμετείχαν οι μαθητές της δευτέρας  και τρίτης Γυμνασίου  καθώς και της Α’ Λυκείου.

Σε αυτό το έργο θελήσαμε να μοιραστούμε και να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να ανακαλύψουμε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας. Σκοπός μας ήταν, να δείξουμε τη θετική επίδραση της Α.Ι. και να έχουμε τόσο ευχάριστες όσο και αποτελεσματικές δραστηριότητες με τους αγαπημένους μας μαθητές. Μάθαμε πώς να χρησιμοποιούμε εργαλεία Α.Ι. και να σχεδιάζουμε ένα παιχνίδι Α.Ι. .

    




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής