Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Υπεγράφη η χρηματοδότηση για το νερό στο Φύλλο

Σήμερα είναι η πιο σημαντική ημέρα από τότε που ξεκινήσαμε τον αγώνα μας, ένα περίπου χρόνο πριν, ώστε να καταφέρουμε αυτό που τότε οι τοπικοί αιρετοί και αρκετοί από τους συντοπίτες μας θεωρούσαν αδύνατο: Να βρούμε δηλαδή χρηματοδότηση και να ξεκινήσει το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Φύλλου, με σκοπό να μπορέσουμε όλοι οι κάτοικοι στα σπίτια μας να απολαμβάνουμε καθαρό νερό!

Και σήμερα καταφέραμε, μετά από πολλές προσπάθειες νυχθημερόν, άπειρα τηλέφωνα, πλήθος δράσεων, e-mails, δελτίων τύπου, δημοσιεύσεων στις εφημερίδες στα blogs και τα ραδιόφωνα, ρεπορταζ από ενημερωτικά sites, να γίνει πραγματικότητα: Ο Υπουργός εσωτερικών κ. Μιχελάκης υπέγραψε τη χρηματοδότηση του εργου και εστάλη στην ΕΕΤΑΑ ώστε να ξεκινήσει η δημοπράτηση του έργου!

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ως Ομάδα Καθαρό Νερό όλους όσους μας βοήθησαν:
- Τις Καρδιτσιώτικες εφημερίδες Αλήθεια, Νέο Αγώνα, Επικαιρότητα, Πρωινό Τύπο, που δημοσίευαν όλα τα κείμενα μας άμεσα,
- Την ΕΡΑ Θεσσαλίας και ειδικά τη δημοσιογράφο Φρόσω Παύλου που φιλοξένησε μέλη μας αρκετές φορές στην ραδιοφωνική εκπομπή της,
- Την Αθηναϊκή Εφημερίδα των Συντακτών για το εκτενές και εξαιρετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Στέλιου Ζιαμπάκα,
- Τα Site IteaKarditsas και karditsalivenet, που στάθηκαν δίπλα μας από την αρχή,
- Τους εξαιρετικούς υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών που μας βοήθησαν, όπως του ΚΕΕΛΠΝΟ Λάρισας και Καρδίτσας και του ΕΕΤΑΑ.
- Την εταιρεία ΘΕΟΝΗ για τα δωρεάν νερά που παρείχαν σε όλες τις οικογένειες του χωριού μέσα από τη δράση μας
- Ολους τους φίλους, συντοπίτες μας και μη, που στήριξαν τον δίκαιο αγώνα μας, και συντάχθηκαν μαζί μας.

Φυσικά ο αγώνας μας δε σταματάει εδώ.
Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και να καταγράφουμε την πορεία εξέλιξης του έργου. Μέχρι να πούμε το "Στην υγειά μας" όμως περιμένουμε να δούμε πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της νέας γεώτρησης, ενός ακόμα έργου που είναι στα σκαριά εδώ και επίσης ένα χρόνο.

Και φυσικά αιτούμαστε για μείωση των δημοτικών τελών (κάτι που ζητούσαμε και από το τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο αλλά εις μάτην), εφόσον τόσα χρόνια πληρώνουμε για ένα νερό που όχι μόνο δεν καταναλώνουμε αλλά είναι και επιζήμιο για την υγεία μας.


1 σχόλιο:

Penny Lane είπε...

φυσικά το Blog της Ιτέας που θεωρούμε πια "δικό μας" καθώς δεν έπαψε στιγμή να μας στηρίζει, ακόμα και σε πολύ κρίσιμες φάσεις του αγώνα μας, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αιτήματός μας,

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής