Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη κλιμακίου του ΕΛΓΑ στο Δήμο Παλαμά

Επίσκεψη από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Δήμου Παλαμά είχαμε χθές την Τρίτη.
Συγκεκριμένα τους αγρούς που είναι μέσα στη κοίτη του Πηνειού ποταμού στις τοπικές κοινότητες Προαστίου, Κόρδας, Μαραθέας και Πεδινού επισκέφτηκε ο προϊστάμενος της Λάρισας κος Λιόντος και ο επόπτης κος Φιλίππου μετά από πρόσκληση του Δήμου Παλαμά.
Στη συνάντηση αυτή εκτός από το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παλαμά κος Σακελλαρίου, ο Αντιδήμαρχος κος Γούλας, ο δημοτικός σύμβουλος κος Τζέλλας, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου κος Γιαννάκος και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σελλάνων κος Μπεκιάρης.

Ο κος Λιόντος διαπίστωσε την ολοσχερή καταστροφή όλων των καλλιεργειών που βρίσκονται μέσα στη κοίτη του ποταμού και είχε εκτεταμένη συζήτηση με καλλιεργητές της περιοχής απαντώντας σε όλες τους τις απορίες. Να σημειωθεί ότι η επίσκεψη αυτή δεν είχε σαν σκοπό τον εκτενή έλεγχο του κάθε αγρού αλλά γενικότερα την εξέταση μίας έκτασης που στη ουσία ξεπερνά τα 7.000 στρέμματα. Πέρα από τις καλλιέργειες, στην υπο εξέταση περιοχή είχαμε και μεγάλες καταστροφές σε μηχανολογικό εξοπλισμό αλλά και σε δίκτυα στάγδιν άρδευσης.
Για τα πιο πάνω ο κος Λιόντος εξήγησε στους παρευρισκόμενους αγρότες ότι δυστυχώς δεν προβλέπετε αποζημίωση. Με την απάντηση αυτή του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Λάρισας γίνεται επίκαιρο το αίτημα που κατέθεσε εδώ και καιρό ο Δήμος Παλαμά προς τη κεντρική διοίκηση για αλλαγή του νόμου ετσι ώστε να προβλέπεται και γι αυτά αποζημίωση μιας και ενώ χάνονται οι κόποι μιας χρονιάς, να μη χαθεί και ο πάγιος εξοπλισμός ο οποίος στις δύσκολες μέρες που περνούν οι αγρότες είναι ακατόρθωτο να αντικατασταθεί.
Τέλος ο κος Λιόντος υποσχέθηκε πως σύντομα εκτιμητές του ΕΛΓΑ θα επισκεπτούν την περιοχή για να γίνει πλήρης καταγραφή των ζημιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής