Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2018 - Οδηγίες

Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τα έντυπα τελών κυκλοφορίας για το έτος 2018 (με κωδικούς TAXISnet, χωρίς κωδικούς TAXISnet).

1) Τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet
Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να εμφανίσετε την τρέχουσα εικόνα των οχημάτων σας και να εκτυπώσετε τα έντυπα τελών κυκλοφορίας.

Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε εδώ



Πατώντας ΕΙΣΟΔΟΣ θα σας εμφανιστεί η παρακάτω φόρμα.




Επιλέγοντας Κατάσταση Οχημάτων εμφανίζονται αναλυτικά τα οχήματα που βρίσκονται στην ιδιοκτησία σας και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
Επιλέγοντας Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας εκτυπώνετε τα τέλη κυκλοφορίας.
Με την επιλογή Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αρχείο excel την κατάσταση των οχημάτων που έχετε στο όνομά σας, στην οποία εμφανίζονται τα παρακάτω στοιχεία:


Προθεσμίες

Τα τέλη κυκλοφορίας ενός έτους καταβάλλονται εμπρόθεσμα

το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)
την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

2) Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet
Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να εκτυπώσετε το «Έντυπο τελών κυκλοφορίας» για τα έτη 2013 και επομένων.

Για να μπείτε στην εφαρμογή πατήστε εδώ



Πατώντας ΕΙΣΟΔΟΣ θα σας εμφανιστεί η παρακάτω φόρμα.




Aφού συμπληρώσετε τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του αυτοκινήτου επιλέγετε το Έτος 2018. Στη συνέχεια πατώντας Αναζήτηση και εφόσον έχουν πληκτρολογηθεί τα σωστά στοιχεία, εμφανίζεται το μήνυμα "Επιτυχής Αναζήτηση. Πατήστε Εκτύπωση". Πατώντας Εκτύπωση (όπως βλέπετε παρακάτω) ολοκληρώνετε τη διαδικασία για το συγκεκριμένο όχημα και μπορείτε να επαναλάβετε εφόσον θέλετε να εκτυπώσετε τα Τέλη Κυκλοφορίας και για άλλο όχημα.




Προθεσμίες

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα :

-Το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)
-Την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής