Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ
Το Κέντρο Κοινότητας Παλαμά αποτελεί μια νέα Κοινωνική Δομή που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Δήμου Παλαμά από τον Δεκέμβριο του 2017.
Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Δικαιούχος είναι ο Δήμος Παλαμά (κωδικός ΟΠΣ 5003189) και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 - 2020 με την  συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.
Σκοπός της λειτουργίας του είναι η ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στο Δήμο Παλαμά.

Παρεχόμενες υπηρεσίες:

1) Υποδοχή – Ενημέρωση – Υποστήριξη πολιτών.
2) Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας.
3) Παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.
4) Στο Κέντρο Κοινότητας μπορεί να λειτουργεί Κινητή Μονάδα, μέσω επισκέψεων στις λοιπές τοπικές κοινότητες του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των αναγκών ωφελουμένων που κατοικούν σε αυτές  εφόσον δεν είναι εύκολη η μετακίνησή τους στην έδρα του Κέντρου Κοινότητας στον Παλαμά.   
Στόχος των Κέντρων Κοινότητας είναι να αποτελέσουν ένα πρώτο σημείο υποδοχής, καταγραφής, κατεύθυνσης και παραπομπής των ωφελούμενων ατόμων στις αρμόδιες υπηρεσίες είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Ωφελούμενος πληθυσμός:

- Πολίτες που κατοικούν στο Δήμο Παλαμά.
- Ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης».
- Άτομα ή οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
- Άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού.
- Γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Το κέντρο κοινότητας στελεχώνεται από μια κοινωνική λειτουργό και μια ψυχολόγο.

Πληροφορίες:

Δ/νση: Γρ. Γουλιανού & Μαυρομιχάλη, Δημοτικό Ωδείο «ΜΟΥΣΩΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ»
Παλαμάς Τ.Κ. 43200
ΤΗΛ.24440-24415
Fax: 2444024412
Email: kentro.koinotitas@palamascity.gr
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 07:00-15:00


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΛΑΜΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ Η. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής