Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Ξυπόλυτοι Ήρωες" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 στον Παλαμά και στην κατάμεστη αίθουσα "Τερψιχόρη" του Μουσών Μέλαθρον, παρουσιάστηκε το βιβλίο "Ξυπόλυτοι Ήρωες" της πολυγραφώτατης συγγραφέως Αλεξάνδρας Μητσιάλη.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο ΔΟΠΑΠΑΠ, το Γεν.Λύκειο Παλαμά, το βιβλιοπωλείο "Απόπειρα" Μπαρτζιώκας και οι εκδόσεις Πατάκη.
Συμμετείχε (ευγενώς προσφερθείσα) η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αχιλλέα Μπίμπιλα, αποδίδοντας συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη ανταποκρινόμενη στο πνεύμα του βιβλίου.

Για το βιβλίο μίλησαν:
Η φιλόλογος Ευαγγελία Παπανικολάου ανατρέχοντας στα φοιτητικά τους χρόνια και την προσωπική τους φιλία με την συμφοιτήτριά της τότε και μετέπειτα συγγραφέα Αλεξάνδρας Μητσιάλη. Τόνισε δε την εμβρίθεια της συγγραφέως να αποδώσει με διεισδυτικότητα και ερευνητικό πνεύμα την καθημερινότητα της εποχής, στα κατοχικά χρόνια της Θεσσαλονίκης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής