Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Τα αρδευτικά προβλήματα στον δήμο Παλαμά

Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι φέτος οι αγρότες του δήμου Παλαμά, καθώς τα γνωστά μεγάλα προβλήματα με την άρδευση χιλιάδων καλλιεργήσιμων εκτάσεων έκαναν ξανά την εμφάνισή τους.

Η εικόνα στο Δήμο μας είναι απελπιστική και δυστυχώς ο Δήμαρχος δείχνει όχι μόνο ανίκανος να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα, αλλά και ότι έχασε κάθε έλεγχο!

Δεν είναι δυνατόν η καθημερινή παροχή υδάτων από τη Λίμνη Πλαστήρα να έχει αυξηθεί εδώ και μέρες στο ανώτατο όριο του 1,8 - 1,9 εκατ. κ.μ. και οι αγρότες μας σε Καλυβάκια και Ιτέα καθώς και σε άλλες περιοχές, να μην έχουν στάλα νερό να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους.

Δικαίως οδύρονται οι άνθρωποι για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν και μη έχοντας τι άλλο να κάνουν, όντας αβοήθητοι και απελπισμένοι, ψάχνουν μόνοι τρόπους για να σώσουν τη σοδειά τους.

Επτά χρόνια στη Διοίκηση του κατ’ εξοχήν αγροτικού Δήμου Παλαμά, παραδόξως ο Δήμαρχος και η Δημοτική αρχή της οποίας ηγείται, δεν κατάφεραν να μάθουν ούτε τα βασικά για το πότισμα των χωραφιών μας…

Η σωστή κατανομή των διαθέσιμων υδάτινων πόρων για την άρδευση στο Δήμο αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ, πρωταρχικό μέλημα μα και αποκλειστικά δικιά τους ευθύνη.

Αν αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ας παραιτηθούν, διότι η υπομονή όλων εξαντλήθηκε με την παροιμιώδη ανεπάρκειά τους!

Χρήστος Βαϊόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής