Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022

Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν...

Πάντα στα μέρη που ταξιδεύουμε και επισκεπτόμαστε, το πρώτο πράγμα που δίνουμε σημασία και αποκομίζουμε στο τέλος, όπου κι αν πάμε κι όπου βρεθούμε, είναι πάντα η πρώτη εντύπωση.
Η πρώτη ματιά που λέμε...
Κι αυτή μας ακολουθεί για χρόνια και την θυμόμαστε συνέχεια όταν αναπολούμε το μέρος που επισκεφθήκαμε.

Φαίνεται πως εδώ στην Ιτέα κάποιοι δυσκολεύονται να το κατανοήσουν η το κάνουν επίτηδες πετώντας τα άδεια μπουκάλια στο πράσινο ώστε να φαίνεται η είσοδος του χωριού μας σαν κάποια "εικαστική παρέμβαση" ένα πράμα....δεν εξηγείται φυσιολογικά. 
Οπότε εκεί σηκώνεις τα χέρια στον Ύψιστο.

Οσοι ξένοι περαστικοί διαβαίνουν το σημείο, σχηματίζουν και την ανάλογη άποψη για αυτό που βλέπουν...και δεν είναι η καλύτερη για το χωριό μας και για μας τους ίδιους που ζούμε εδώ.

Από την άλλη πάλι κάποιος αρμόδιος που έχει περάσει δεκάδες φορές από εκεί και κάθε φορά το αντικρύζει με αδιαφορία, θα πρέπει να αποφασίσει πόσο σύντομα θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα καθαριστεί αυτή η μικρή "χωματερή"

Ιδού λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν...

Παύλος Σαμαράς





5 σχόλια:

ΣΠΥΡΟΣ Κ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Βανδαλισμός. Και δεν είναι αθώος.
Βλέπουμε να αντιμετωπίζεται ο δημόσιος χώρος με μια ταβερνίστικη ελαφρότητα. Και δεν έγινε ποτέ κατανοητό πως η καταστροφή (συνειδητή ή όχι) υποδομών του βίου, της κοινής, τετριμμένης ζωής (των σπουδών, της δουλειάς, της πόλης, του χωριού, του πολιτισμού) είναι πράξη άρνησης της Πολιτείας, του κοινού καλού. Είναι ριζικός εγωτισμός και όχι προάγγελος μιας καλύτερης συλλογικότητας. Η βία κατά πραγμάτων είναι άλλωστε και βία κατά ανθρώπινων όντων, αφού οι άνθρωποι (ως ιδιοκτήτες, χρήστες, κάτοικοι) επενδύουν οικονομικά και συναισθηματικά στα πράγματα, στα ''κτίσματα''. Ο κάθε βάνδαλος, είτε ως χρήστης των υποδομών, είτε ως ο υπεύθυνος διαχειριστής καλής λειτουργίας (Δήμος) είναι τελικά ένας από τους πρακτικούς αρνητές του δημόσιου χώρου της ελευθερίας των πολλών.
Αυτή η εξωραιστική εκστρατεία τόσων χρόνων πρέπει να τελειώσει μαζί με την ανάλαφρη και αφ υψηλού αντιμετώπιση κι αυτής της βίας ως ασήμαντου περιστατικού.

ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω την σκέψη αυτή . Δεν είναι θέμα αρμοδίων ,είναι θέμα ενσυναίσθησης προς το περιβάλλον και κατ επέκταση του εαυτού μας . Τα σκουπίδια είναι για τον κάδο ,όχι για τον δρόμο ,όχι για το διάζωμα,όχι για τα χαντάκια,όχι για τα κανάλια ούτε και για το ποτάμι!

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΟΥ είπε...

Σήμερα αυτό σκέφτηκα, αλλά δεν έβγαλα φωτογραφία. Ίσως θα ήταν καλή ιδέα να οργανώσουμε μια επιχείρηση κοινωνικής ευθύνης με τα παιδιά. Στα πλαίσια μιας σχολικής δράσης. Τι λες;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΥΣΙΑΡΗΣ είπε...

Απαράδεκτη εικόνα για έναν απαράδεκτο συγκοινωνιακά κόμβο!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Πράγματι θέαμα "ασχήμιας"... μόνο που δεν καταλαβαίνουμε ότι με τα σκουπίδια που πετάμε στη Γη (που μας θρέφει.)
...μας τα επιστρέψει στο πιάτο μας.!!! Δυστυχώς.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής