Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Το Αγροτικό λαογραφικό Μουσείο Ιτέας επισκέφτηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαμά Νίκος Ράπτης

Το Αγροτικό λαογραφικό Μουσείο Ιτέας επισκέφτηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου το απόγευμα, για μια συνάντηση γνωριμίας σε εγκάρδιο κλίμα με το Δ. Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Ιτέας ο υποψήφιος Δήμαρχος Παλαμά Νίκος Ράπτης αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο, ότι η σημασία του δεν είναι αμελητέα και πως μπορεί να αποτελέσει προορισμό πολιτισμικού και τουριστικού ενδιαφέροντος για όλη την ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε το σύνολο των ζητημάτων που σχετίζονται με αυτό και επισημάνθηκε η ανάγκη ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την προστασία, ανάδειξη, προβολή, διάσωση και συντήρηση του εξωτερικού χώρου ενός πραγματικού κοσμήματος της περιοχής.

Ο κύριος Ράπτης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του Προεδρείου για την τύχη και το μέλλον αυτής της προσπάθειας και επιβράβευσε την μέχρι τώρα ανιδιοτελή προσφορά τους.

Στη συνέχεια ξεκίνησε λέγοντας: 
"Ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί αναπτυξιακό πυλώνα για το σύνολο του Δήμου. Το σημερινό νομικό καθεστώς ουσιαστικά είναι χειρόφρενο για περαιτέρω εξέλιξη και επείγει η έναρξη των διαδικασιών για την αναγνώριση και πιστοποίηση τόσο των συλλογών αλλά και του χώρου ούτως ώστε να επιτευχθεί νομικά η δημιουργία ενός Μουσείου. Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε το πλαίσιο της διαμόρφωσης του μουσείου και την ανάγκη να ενταχθεί στην κανονική του μορφή αν θέλουμε να λειτουργήσει και να χρηματοδοτείται όπως και τα υπόλοιπα. Πρέπει να σταθούμε στον επανασχηματισμό του Λαογραφικού μουσείου ώστε να ολοκληρωθεί ένα όραμα ανθρώπων που με ευαισθησία και εθελοντισμό κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αυτό το στολίδι της περιοχής".

Φανερά οργανωμένος και ενημερωμένος παρουσίασε στο ΔΣ μια σειρά εξειδικευμένων ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να αναδείξουν μέσω του Μουσείου την ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι η αναβάθμιση του χώρου αποτελεί προτεραιότητα για τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας και με μια σειρά στοχευμένων δράσεων στο χώρο, όπως η δημιουργία του Καραγκούνικου οικισμού, η βιοκλιματική εκπαίδευση, η ανάδειξη της αφηγηματικής ιστορίας του τόπου θα αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα και θα δώσουν στην περιοχή τη θέση που πραγματικά της αξίζει. Τέλος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στο μεγαλύτερο Μουσείο του Νομού και πως αποτελεί υποχρέωση όλων των φορέων της περιοχής η απρόσκοπτη λειτουργία και ανάδειξή του. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του Μουσείου υπογράφοντας το βιβλίο επισκεπτών 

Το Δ. Σ του Συλλόγου Φίλων Μουσείου Ιτέας ευχαριστεί θερμά τον υποψήφιο δήμαρχο Νίκο Ράπτη, για την τόσο σημαντική για όλους επίσκεψή του στο Λαογραφικό Αγροτικό Μουσείο Ιτέας.

Δ. Συμβούλιο  Συλλόγου
Χρήστος Λύτρας, Μάκης Αζαριάδης, Παύλος Σαμαράς, Βάσω Λωρίδα, Βαγγέλης Ντελής, Βαγγέλης Παπαβασιλείου, Μαρία Μουτσώκου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής