Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

- Το σπίτι στο χωριό

Το σπίτι στο χωριό, τα λιόδεντρα, η ξερολιθιά, μάς βυθίζουν μυστικιστικά στον χώρο και στον χρόνο. Εμπεδώνει στο υποσυνείδητο τις κοινές πολιτισμικές αξίες, την πατίνα του παράλληλου εθνικού παρελθόντος.
Οι παλιές φωτογραφίες στους τοίχους μας υπενθυμίζουν ότι οι πατεράδες, οι παππούδες, οι συγγενείς μας πολέμησαν για την πατρίδα.
Έχουμε ματωμένους τίτλους ιδιοκτησίας εδώ αποκτημένους με σφαίρες.
Τίτλους, που προδότες αστοί πολιτικοί, τραπεζίτες, νεοφιλελεύθεροι, διεθνιστές, φθονεροί αριστεροί, έμποροι των εθνών και κοράκια μας κλέβουν για να τους δώσουν σε αλλοεθνείς επίλυδες.
Πως αλλιώς το σάπιο πολιτικό σύστημα θα στεγάσει τα εκατομμύρια των λαθρο-εισβολέων, τους «νέους Έλληνες»;
Κάποιοι θέλουν να τους εγκαταστήσουν και να τους στεγάσουν στην ύπαιθρο για να «ξαναζωντανέψουν» την αγροτική γη, τα αστικά κόμματα θέλουν να τους εκμεταλλευθούν μέσω της απαξίωσης της εργασίας και οι αριστεροί για να ικανοποιήσουν την αρρωστημένη ιδεοληψία της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Το σπίτι στο χωριό είναι η υποσυνείδητη ασφάλεια που παρέχει το καταφύγιο «αν κάτι δεν πάει καλά».
Είναι η φυγή από τον εφιάλτη της πόλης, το όνειρο ότι θα κλείσουμε τα μάτια μας εκεί.
Μας παίρνουν, το όνειρο και την ελπίδα για να μπορούν να ελέγχουν την ψυχή μας.
Ένας από τους λόγους, ξέρετε, που κάποτε με τη πάλα, το γιαταγάνι και το ντουφέκι, ξεκινήσαμε και πήγαμε σπρώχνοντας τους σουνίτες δυνάστες μας πίσω στην Ασία, τον λέγανε χαράτσι…

Σπ. Κ. Σπυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής