Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Σε ετοιμότητα οι Αγρότες...

Σε ετοιμότητα ακόμη και για κινητοποιήσεις παραμένει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος, με σχετική σύσκεψη να πραγματοποιείται αύριο στην Αθήνα, στην οποία αναμένεται να συμμετέχουν συνεταιριστές και εκπρόσωποι αγροτών από όλη την Ελλάδα. Ήδη οι επαφές με άρωμα κινητοποιήσεων έχουν ξεκινήσει, με τον πρωτογενή τομέα να ωρύεται κατά των διαθέσεων κυβέρνησης και τρόικας, ενώ το πρώτο χρονικά αγκάθι έρχεται από την πλευρά της αύξησης του κόστους του αγροτικού πετρελαίου.

«Ο τόνος πετρελαίου αναμένεται να εκτιναχθεί από τα 60 στα 330 ευρώ για τους αγρότες. Αυτομάτως αυτό θα καταστήσει όλες τις καλλιέργειες ασύμφορες κι εμείς δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς» τόνισε για μία ακόμη φορά σήμερα ο πρόεδρο του Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών, Χρήστος Σιδερόπουλος, ενώ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες στην ανακοίνωση-κάλεσμα για τη συμμετοχή στην αυριανή σύσκεψη τονίζει ότι:

«Με τον τριπλασιασμό των Ασφαλιστικών εισφορών.
-τη κατάργηση επιδότησης του πετρελαίου.
-τις οδυνηρές αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
-την φορολόγηση των επιδοτήσεων.
-την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου
-την προκαταβολή του φόρου  
-την παντελή έλλειψη ρευστότητας και με
-τον καταστροφικό διπλασιασμό του συντελεστή φορολόγησης από το 13% στο 26%

οδηγούν στην αδρανοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας και στον μηδενισμό της πρωτογενούς παραγωγής».

Στοίχημα βέβαια αποτελεί το αν οι κινητοποιήσεις θα έχουν κοινό χαρακτήρα και πορεία από όλες τις πλευρές των παραγωγών, ή αν θα υπάρξει και πάλι διαχωρισμός των κινήσεων όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα πρώτα δείγματα βέβαια δείχνουν ότι η κατάσταση δεν θ αλλάξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής