Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες – Κρίσιμη η πανθεσσαλική σύσκεψη που θα γίνει την Πέμπτη στον Παλαμά

Πανθεσσαλική σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων και αγροτών οργανώνουν οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των νομών της Θεσσαλίας, την Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Παλαμά, στην Καρδίτσα.

Στη σύσκεψη θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για οργάνωση κινητοποιήσεων από τους μικρομεσαίους αγρότες της Θεσσαλίας, απέναντι στη νέα, σφοδρή, αντιαγροτική επίθεση που εξαπολύεται με το 3ο μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως οι ίδιοι αναφέρουν.

Στην κρίσιμη αυτή, λοιπόν, σύσκεψη της ερχόμενης Πέμπτης αναμένεται να εκπονηθεί το χρονοδιάγραμμα των επόμενων κινήσεων που θα περιλαμβάνει συσκέψεις και ενημέρωση των αγροτών στα χωριά. Πάντως, το ενδεχόμενο των μπλόκων μένει ανοιχτό για τους επόμενους μήνες.

Ένα από τα κύρια προβλήματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους αγρότες είναι τα νέα βαριά φορολογικά και άλλα μέτρα κατά των αγροτών που περιλαμβάνονται στο 3ο μνημόνιο – φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, μαζί και οι επιδοτήσεις, με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου του επόμενου έτους, αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια (σπόροι, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μηχανήματα, ζωοτροφές κ.ά.), κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Πετρελαίου και της Επιστροφής ΦΠΑ, τριπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ κ.ά. – τονίζοντας ότι η εφαρμογή τους θα οδηγήσει στον αφανισμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Μαζί με τα μέτρα του 3ου μνημονίου – σημειώνουν – παραμένουν σε ισχύ τα γενικότερα αντιαγροτικά μέτρα που εφαρμόζονται μέσω της ΚΑΠ, όπως ο περιορισμός στις καλλιέργειες και οι ποσοστώσεις στην αγροτική παραγωγή, οι περικοπές στις επιδοτήσεις κ.ά., που σε συνδυασμό με τις εξευτελιστικά χαμηλές τιμές παραγωγού για το σύνολο, σχεδόν, των αγροτικών προϊόντων και το πολύ υψηλό κόστος παραγωγής, έχουν αποδεκατίσει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών, σπρώχνοντάς τους στον Καιάδα του ξεκληρίσματος.

Γι” αυτό – υπογραμμίζουν – το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις Ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της ΠΑΣΥ, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Επιτροπές των Μπλόκων, καλεί τον αγροτικό κόσμο να βγει στους δρόμους, τονίζοντας ότι για να έχει αποτελέσματα αυτός ο αγώνας, χρειάζεται η συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής