Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων ολοκληρώθηκαν χθες τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Στην είσοδο των Βουναίνων του Δήμου Κιλελέρ, από χθες δεσπόζει σε περίοπτη θέση, μια ιστορική μορφή της ελληνικής ιστορίας, ως ακλόνητος φύλακας της μνήμης των γεγονότων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ένα επιβλητικό μαρμάρινο άγαλμα του τελευταίου μητροπολίτη της Σμύρνης, Χρυσόστομου, τοποθετήθηκε στην ομώνυμη πλατεία του προσφυγικού χωριού, οι κάτοικοι του οποίου αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, πως κρατούν ζωντανές τις ιστορικές μνήμες για τις επόμενες γενιές και τιμούν τους προγόνους τους, που ξεριζωμένοι έφυγαν από την Καππαδοκία για τη νέα πατρίδα, βρίσκοντας στον δρόμο τους αυτόν τον τόπο στον κάμπο, για να ξεκινήσουν από την αρχή.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων ολοκληρώθηκε χθες (Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου ) στα Βούναινα η τελετή των αποκαλυπτήριων του ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Σμύρνης.
Στην Αρχιερατική θεια λειτουργία που προηγήθηκε χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρδίτσας και Φανεριωφαρσαλων κος Τιμόθεος .
Μετά το τέλος της θειας λειτουργίας έγινε μνημόσυνο για τους 50 σφαγιασθέντες Σουλοτσοβαληδες στην Σμύρνη.
Ακολούθως όλοι μαζί κατευθύνθηκαν με την συνοδεία της μπάντας του Δήμου Τυρναβου στην ομώνυμη πλατεία ενώ Μέλη του Συλλόγου ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές μετέφεραν την Εικόνα του Αγίου.
Στη τελετή που ακλούθησε έγινε επιμνημόσυνη δέηση και συγχωριανός μας ο βουλευτής και πρώην υπουργός κος Μάξιμος Χαρακοπουλος έκανε τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Εθνομάρτυρα και μίλησε για τον βίο του Αγίου
Στη συνεχεία ο πρόεδρος του Μικρασιατικού Συλλόγου κος Ηλίας Αθαναηλίδης στο λόγο του, αφού εξιστόρησε στους παρεβρισκόμενους τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Σύλλογος για την δημιουργία του εν λόγο μνημείο ευχαρίστησε τον γλύπτη και συγχωριανό Χρήστο Μαουσίδη για την δημιουργία του μνημείου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του χωριού κος Ιωακείμ Μερτζανίδης ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κος Γιώργος Λαδόπουλος και ο εκπρόσωπος του Δήμου Κιλελέρ και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Αχιλλέας Βαρθακούλης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Γενικός Περιφερικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας Ταξίαρχος κος Νικόλαος Γιαννέλος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο Αντιπύραρχος κος Μουστόγιαννης Νικόλαος, ο Αντισυνταγματάρχης κος Στέφανος Λαδόπουλος, ο Σμηναγός (Μ.Ε) Μπέκας Άγγελος, ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού κος Αχιλλέας Χατζούλης, ο αντιδήμαρχος πρώην Δήμου Κραννώνα κος Σπύρος Καλέτσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ζωή Ανυφαντή και Αγγλοπούλου Ολγα, και οι τοπικοί σύμβουλοι κος Μάκης Χατζηλιάδης και Στέλλα Χαρακοπουλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μιστιωτών Μάνδρας Λάρισας κος Τσολακίδης Γεώργιος, η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκικού Καρδίτσας κα Ασημούλα, και ο πρόεδρος των Κυπριών Λάρισας κος Ντίνος Αυγουστής, καθώς και άγημα του Τμήματος Σαμαρειτών Λάρισας

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος δεξιώθηκε τον κόσμο στο παλιό διδακτήριο των Βουναίνων και στην αίθουσα του Συλλόγου και οι κυρίες του Μικρασιατικού πρόσφεραν τα εδέσματα τα οποία είχαν ετοιμάσει.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής