Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Τον Δήμο Παλαμά επισκέφτηκε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ιωάννης Τσιρώνης

Τον Δήμο Παλαμά επισκέφτηκε την Παρασκευή 7/4 ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Ιωάννης Τσιρώνης παρουσία των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κας Κατσαβριά και κας Βράντζα.

Τον Υπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Παλαμά κος Γιώργος Σακελλαρίου και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Δήμου αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν προβλήματα του Δήμου που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και παραδόθηκε στον Υπουργό υπόμνημα με τα θέματα αλλά και τις ώριμες μελέτες που έχουν κατατεθεί και αφορούν στον τομέα, με έκκληση προς τον Υπουργό για υποστήριξη εκ μέρους του  έτσι ώστε να μπορέσει ο Δήμος του Παλαμά να υποστηρίξει τον αγροτικό χώρο και τους αγρότες με έργα και δράσεις που αποδεδειγμένα χρειάζονται.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε από τον κ. Σακελλαρίου το αίτημα του Δήμου προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση του Σταθμού Γεωργικής Έρευνας, ένα σχέδιο ιδιαίτερα μεγάλης σημασίας για την περιοχή αλλά και ευρύτερα της Θεσσαλίας, που ο Δήμος μπορεί να στηρίξει για να φέρει ανάπτυξη στο τόπο.
Ο κος Τσιρώνης συνεχάρη το Δήμο για το πρωτοπόρο αυτό σχέδιο και υποσχέθηκε να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρηματοδότηση όλων των ποικίλων δράσεων που προβλέπονται.


Μετά το τέλος της σύσκεψης όλοι οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν τον Σταθμό Γεωργικής Έρευνας όπου τους περίμενε αντιπροσωπεία από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Παλαμά και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με επικεφαλής τον καθηγητή κο Γούσιο και έγινε παρουσίαση του προγράμματος Lactimed στο οποίο συμμετέχουν οι εν λόγω φορείς και αφορά στην παραγωγή και διανομή τοπικών και καινοτόμων μεσογειακών γαλακτοκομικών προϊόντων, ενώ παράλληλα έγινε και ξενάγηση στο χώρο των 340 στρεμμάτων και των κτιρίων.


Μετά το τέλος της παρουσίασης και της συζήτησης και με την υποστήριξη που υποσχέθηκε εκ μέρους του ο Υπουργός, είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ως Δήμος τον σχεδιασμό μας για τον αγροτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής