Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Την Τιμητική τους είχαν σήμερα ανήμερα Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης τα Άνω Βούναινα

Την Τιμητική τους είχαν σήμερα τα Άνω Βούναινα.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Βουναινιώτες εορτάζουν τη σημερινή ημέρα στον ομώνυμο ναό
Η νεοεκλεχθείσα και γυναικοκρατούμενη Εκκλησιαστική Επιτροπή φρόντισε φέτος να μας εκπλήξει ευχάριστα, καθώς την παραμονή τελέστηκε αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας συγχοροστατούντος του αιδεσιμότατου πατήρ Θεμιστοκλή Καραπατάκη και του αιδεσιμότατου πατήρ Τιμόθεου (υπευθύνου του Ι.Π.του Αγίου Νικολάου), ενώ σήμερα μετά τη θεία Λειτουργία φίλεψαν τον κόσμο με πλιγούρι κρασί και γλυκά.
Παρόντες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Αχιλλέας Βαρθακούλης ο Αντιδήμαρχος του Τ.Δ Κραννώνα κος Χρήστος Τσιχίτας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κοι Ρίζος Κομήτσας και Ολγα Αγγλοπούλου, ο προεδρος του Τ.Σ Βουναίνων κος Ιωακείμ Μερτζανίδης ο Τ.Σ Ιωακείμ Χατζηλιάδης, ο πρόεδρος του Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων " Η καθ ημάς Ανατολή " κος Ηλίας Αθαναηλίδης.
Για όσους ελκουμε την καταγωγή από το πάνω χωριό (τα Άνω Βούναινα) η σημερινή ημέρα έχει έναν επιπλέον συμβολισμό.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από τον τελευταίο γραμματέα της κοινότητας μας κο Δημήτριο Αθαναηλίδη και την ιστορία του Ναού. Σύμφωνα με όσα μας είπε, ο ναός ανεγέρθηκε με πρωτοβουλία του τότε δάσκαλου του χωριού του κου Κώστα Ζαβου, ο οποίος δημιούργησε ερανική επιτροπή, και προέτρεψε τους κατοίκους να προσφέρουν προσωπική εργασία (το οποίο και έπραξαν με χαρά).
Έφτασε δε μέχρι τον εν Καρδίτσης βουλευτή της Ένωσης Κέντρου κο Στέλιο Αλαμανη, από τον οποίο και εξασφάλισε για την ανέγερση του ναού το ποσό των 15.000 δραχμών.
Ο Ναός θεμελιώθηκε το 1964 και περατώθηκε δυο χρόνια αργότερα το 1966.
Αξίζει να μνημονευθεί πως για τα θέμελα του Ναού χρησιμοποιήθηκαν πέτρες από τα γύρω βουνά, και άμμος την οποία έφερναν οι εθελοντές από τον Πηνειό στο ύψος του χωριού Πέτρινος, του οποίου οι κάτοικοι (γνωρίζοντας που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί) σχεδόν πάντα προσφέρονταν να βοηθήσουν.
Άξιες και δυναμικές οι κυρίες της Ε.Ε κα Μαρία Παντελή Χαρακόπουλου κα Ολγα Γεωργίου Αγγλόπουλου και κα Ευαγγελία Λιόντου απο τις οποίες αναμένουμε πολλά...

Ηλίας Αθαναηλίδης














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής