Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων "Η καθ ημάς Ανατολή" στο "20ο Γαβούστημα Θεσσαλονίκης"

Το 20 Γαβούστημα της Θεσσαλονίκης το οποίο διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αξενών Καππαδοκίας πέρασε στην ιστορία.
Ο σύλλογος μας συμμετείχε με την χορευτική του ομάδα υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Απόστολου Σβάνα, και ακολουθήθηκε από αρκετούς Βουναινιώτες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια στηρίζουν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων "Η καθ ημάς Ανατολή".
Αποκάλυψη της βραδιάς η υπεύθυνη του χορευτικού και της χορωδίας μας η κα Αγλαϊα Αγγλοπούλου η οποία μάγεψε το κοινό τραγουδώντας το "απόψιν τα μεσάνυχτα ".
Παρόντες και τις τρεις ημέρες είχαμε τη δυνατότητα να δούμε στο σύνολο του το Γαβούστημα από πλευράς διοργάνωσης, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους για την δική μας διοργάνωση της 18η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών - Γαβούστημα 2016 στα Βούναινα της Λάρισας.
Την Κυριακή το πρωί στην Σύναξη των προέδρων επισημάνθηκαν οι αδυναμίες και τα λάθη, και η Ένωση για πρώτη φορά όρισε επιτροπή, η οποία επιφορτίστηκε από τούδε και στο εξής, να παρακολουθεί να βοηθά και να επεμβαίνει, κατά τη διάρκεια της δωδεκάμηνης προετοιμασίας του επόμενου Γαβουστήματος 
Από την δική μας πλευρά ο πρόεδρος μας κος Ηλίας Αθαναηλίδης (ο οποίος συνηθίζει κάθε φορά που συγκροτείτε σε σώμα η Ένωση να καταθέτει προτάσεις οι οποίες σκοπό έχουν να διευκολύνουν και να προάγουν το έργο της Π.Ε.Κ.Σ) την Κυριακή κατέθεσε άλλη μια πρόταση η οποία έγινε δεκτή από το σώμα. Συγκεκριμένα πρότεινε, στην Πανελληνία Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων να δημιουργήσει δική της ιστοσελίδα, και εκεί να φιλοξενηθεί το τεράστιο αρχειακό υλικό που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ,και το οποίο όπως είπε χαρακτηριτικά, έχει αφεθεί στα "χέρια" ενός κοινωνικού δικτύου του FACEBOOK.
Αν κάποια στιγμή το εν λόγω δίκτυο "πέσει" θα χαθούν χιλιάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες βίντεο που έχουν μέχρι τώρα καταγράψει την ιστορία των Καππαδόκων τα τελευταία χρόνια.
Ο Σύλλογος που διεκδίκησε και πήρε ομόφωνα την δυνατότητα της διοργάνωσης της μεγάλης των Καππαδόκων γιορτής είναι η Αδελφότητα Προκοπιέων Χαλκίδας.
Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με δάκρυα στα μάτια η πρόεδρος του συλλόγου δεσμεύτηκε πως οι Προκοπιαίοι θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης των Καππαδόκων και θα προφυλάξουν το κύρος και το μεγαλείο, της μεγάλης μας γιορτής.
Θα εργαστούν άοκνα και με το απαραίτητο σέβας, ώστε να διασφαλίσουν ένα σεπτό αλλά και ταυτόχρονα λαμπερό Γαβούστημα.
Ευχόμαστε ολόψυχα από καρδιάς καλή επιτυχία στους Προκοποιαίους, θα είμαστε δίπλα τους και θα τους στηρίξουμε στην μεγάλη προσπάθεια που καλούνται να κάμουν.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής