Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Τετραήμερες εκδηλώσεις «ΤΙΤΑΝΕΙΑ 2018» στον Παλαμά

Το τετραήμερο 13-14-15-16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις "Τιτάνεια" στη κεντρική πλατεία του Δήμου Παλαμά.
Ο Δήμος Παλαμά με τον Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού - Αθλητισμού - Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.ΠΑ.Π.) έχουν προγραμματίσει το ακόλουθο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το συγκεκριμένο τετραήμερο. Αναλυτικά:



ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 
“BLUES WIRE”
Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Eλληνική πραγματικότητα.
Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ένα σχήμα που διατηρείται για πάνω από 30 χρόνια είναι κάτι σπάνιο για τα παγκόσμια δεδομένα, πόσο μάλλον για τα ελληνικά, με την επισήμανση πως η μουσική είναι η δουλειά τους και όχι κάποιου είδους χόμπι ή  παράλληλη ενασχόληση. Στο ενεργητικό τους έχουν πάνω από 10 δίσκους, αμέτρητες συναυλίες στην Eλλάδα και το εξωτερικό, δεκάδες εμφανίσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς και το σπουδαιότερο, μια πλειάδα συνεργασιών με κορυφαία ονόματα του είδους αλλά και την εκτίμηση και αποδοχή των συναδέλφων τους. Δημιουργηθήκαν το 1983 από τους Hλία Zαικο και Σωτήρη Zήση και οι αρχικές εμφανίσεις τους πραγματοποιήθηκαν ως BLUESGANG. Στη διαδρομή αυτή είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν – και ν’ανοίξουν συναυλίες τους – μυθικά ονόματα της παγκόσμιας σκηνής (Buddy Guy, Albert King, John Mayall, Otis Rush) αλλά και να επισκεφθούν πολλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία, Aυστρία, Σλοβενία κ.α.). Σήμερα οι BLUES WIRE συνεχίζουν καθοδηγούμενοι από τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία τους με αποτέλεσμα ένα γκρουπ με πίστη, ωριμότητα και ήθος που κοσμεί την ελληνική μουσική σκηνή.


ΓΗΠΕΔΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ, ΩΡΑ 17:30
ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.Σ. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – Π.Ο. ΠΑΛΑΜΑΪΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
“1Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ”(1η ημέρα)
1.  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
2.  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΑΝΩΝ
3.  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ « ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ» (τμήμα ενηλίκων)
4.  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
5.  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΣΚΙΝΑ
6.  ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ « ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΔΕΣ» (τμήμα εφήβων)

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
“ΛΑΪΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΥΔΑ”
Μουσική βραδιά αφιερωμένη στους λαϊκούς Θεσσαλούς μουσικοσυνθέτες.
H «Λαϊκή Ορχήστρα Τρικάλων» από την πόλη των Τρικάλων , τη πόλη που γέννησε τους  κορυφαίους δημιουργούς του λαϊκού τραγουδιού (ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ – ΚΑΛΔΑΡΑΣ – ΣΑΜΟΛΑΔΑΣ – ΒΙΡΒΟΣ – ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ) συνεχίζει και σήμερα με διάφορες δραστηριότητες να κρατά ζωντανή την παράδοση και να τιμά την πολιτιστική κληρονομιά των προγόνων μας.
Το ρεπερτόριο της ορχήστρας εκτός από τα τραγούδια του Τσιτσάνη και τα αφιερώματα στους Τρικαλινούς δημιουργούς,  περιλαμβάνει και προγράμματα από το σύνολο της Ελληνικής μουσικής τα οποία έχουν παρουσιασθεί κατά καιρούς με επιτυχία στις εκδηλώσεις που οργανώνονται από το «Μουσείο Τσιτσάνη» καθώς και από άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η ορχήστρα είναι τμήμα του «Μουσείου Τσιτσάνη», έχει συνδυάσει το όνομα της με σπουδαίες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και επίσης  συνεργάσθηκε με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές από τους οποίους απέσπασε πολλά και κολακευτικά σχόλια.
Για την εκδήλωση που θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου στον Παλαμά, εκτός από το μικρό αφιέρωμα στους Θεσσαλούς δημιουργούς, το πρόγραμμα της ορχήστρας περιλαμβάνει ένα απάνθισμα από τα ποιο όμορφα λαϊκά τραγούδια, που θα τα τραγουδήσουν δυο εξαιρετικές φωνές.
Η Στέλλα Καρύδα και ο Μπάμπης Αντωνίου.


ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΑΜΑ, ΩΡΑ 17:30
ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ Γ.Σ. ΤΙΤΑΝΕΣ – Α.Ο. ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – ΩΡΑ 21:00 - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
“1Ο ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΜΑ”(2η ημέρα)
     1. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ & ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ
     2. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΡΚΟΥ
     3. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΛΑΜΑ «ΔΡΩΜΕΝΑ»
     4. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ, ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΛΟΧΟΥ
     5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΡΓΟΒΙΤΩΝ
     6. ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΤΕΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής