Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ομιλία Βαγγέλη Ντελή για την "Ευρύτερη περιοχή της Iτέας από τα νεολιθικά χρόνια ως τη σύγχρονη εποχή".

Ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας δήμου Παλαμά διοργανώνει ομιλία με θέμα:
"H ευρύτερη περιοχή της Iτέας από τα νεολιθικά χρόνια ως τη σύγχρονη εποχή" με τον φιλόλογο και συγγραφέα Βαγγέλη Ντελή το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 6:00μμ στην αίθουσα πολλαπλών του παλιού δημαρχείου Ιτέας

O φιλόλογος και συγγραφέας Βαγγέλης Nτελής θα αναφερθεί στους λόγους που οδήγησαν κάποτε στη μόνιμη κατοίκηση στην περιοχή μας, στις μετακινήσεις των φύλων και στη διαμόρφωση της βάσης για την μετέπειτα πολιτισμική ανάπτυξη. O πολύ μεγάλος αριθμός νεολιθικών οικισμών και η συνεχόμενη κατοίκηση της περιοχής, οι μύθοι και τα ιστορικά στοιχεία καθιστούν το τμήμα αυτό της Θεσσαλίας ξεχωριστό. Oι τεχνικές καλλιέργειας και η εξημέρωση των ζώων, τα σύνθετα εργαλεία και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις περιγράφουν έναν λαό που έμαθε να επιβιώνει ως τις μέρες μας.

Επίσης θα μιλήσει στην εκδήλωση μέσω skype η Μουσειολόγος Πηνελόπη Γεωργοπούλου


    Πίνακας Δημήτρη Γιολδάση (1897-1993)


1 σχόλιο:

ΣΟΦΙΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Είχα την τύχη και με την προτροπή του Προέδρου κου Αχιλλέα Μπαλαντίνα του Πολιτιστικου του χωριού μας να δανειστώ το βιβλίο του συγγραφέα συμπατριώτη μας κου Ντελή Βαγγέλη "Ο καλλιτέχνης ".Είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο προσεγμένο με δυνατή πλοκή και δυνατούς χαρακτηρες.Κυριως με ενθουσίασαν οι περιγραφές της φύσης, η γνώση του αντικειμένου του και η αγάπη για τα εδώλια και οφείλω να παραδεχτώ ότι με κσποιο τρόπο κσπως με μύησε στην τέχνη των εδωλίων. Κάνω αυτή την εισαγωγή για να πω πόσο λυπάμαι που δεν θα παραβρεθώ σαυτή την σπουδαία εκδήλωση η οποία προμηνύεται ότι θα ειναι πολύ ενφιαφερουσα..

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής