Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Συζήτηση με τους φορείς για το μέλλον του Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Δήμου Παλαμά

Σύσκεψη - συζήτηση είχε χθες Δευτέρα το απόγευμα στις 7:00 ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου με τους φορείς της περιοχής, πρώην και νυν Δημάρχους και Αντιδημάρχους καθώς και με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου στην αίθουσα πολλαπλών του δημαρχείου Ιτέας για το μέλλον του Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας Δήμου Παλαμά.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η Μουσειολόγος κ υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπηστημίου Πατρών κ. Πόπη Γεωργοπούλου.
Όσον αφορά στην ομιλία της, αυτή έγινε μπροστά σε γεμάτες καρέκλες και κινήθηκε κυρίως μέσα από ιστορικές αναδρομές, καθώς -σύμφωνα με την Μουσειολόγο-:
"Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε το ιστορικό πλαίσιο της διαμόρφωσης των μουσείων για να κατανοήσουμε το ύφος των εκθέσεων αυτών"

Πάγια θέση της κυρίας Γεωργοπούλου η οποία αναπτύχθηκε και στην ομιλία της είναι πως:
"Πρέπει να σταθούμε στον επανασχηματισμό του λαογραφικού μουσείου Ιτέας και να διερευνήσουμε πως μπορούμε να ενσωματώσουμε και την προφορική ιστορία σε αυτό. Πλέον έχει παρέλθει η εποχή όπου τα μουσεία εστίαζαν στη βιογραφία του αντικειμένου, γιατί τώρα μας ενδιαφέρουν και οι βιογραφίες των ανθρώπων πίσω από τα αντικείμενα".

Ειδικά για το Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας η ομιλήτρια ανέδειξε πως έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον γιατί έχει ένα τεράστιο και με αρχαιολογική αξία πολιτιστικό απόθεμα.
"Εικάζω ότι η επισκεψιμότητα δεν είναι αντίστοιχη των προσδοκιών, γιατί το Μουσείο είναι από τα πλέον σημαντικά της ευρύτερης περιοχής. Πρέπει να δούμε πως μπορεί το μουσείο να ενσωματώσει και τον άυλο πολιτισμό της περιοχής, που υπάρχει σε ένα τεράστιο αρχείο του".

Εύστοχες και οι παρατηρήσεις που επιφύλασσε το ακροατήριο προς την Μουσειολόγο αλλά και στον Δήμαρχο.

                 Σύλλογος Φίλων 
Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας
                  Δήμου Παλαμά









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής