Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Δελτίο Τύπου ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Με στόχους και προγραμματισμό συνεχίζεται η προσπάθεια της Διοίκησης του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ
για την ανάπτυξη και εξέλιξη του Οργανισμού

Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων του ΤΟΕΒ ΤΙΤΑΝΙΟΥ Παλαμά στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων του Δήμου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα άρθρα του καταστατικού του Οργανισμού, παρουσία εκπροσώπου του τμήματος εποπτείας Τ.Ο.Ε.Β. της Π.Ε. Καρδίτσας.
Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας της Συνέλευσης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού κύριος Βασίλειος Γιαννάκος, καλωσόρισε τους  Αντιπροσώπους του Οργανισμού και τόνισε ότι η παρουσία τους δηλώνει τη διάθεση προσφοράς  όλων στην προσπάθεια επίτευξης των στόχων του Οργανισμού.
Στην εισήγησή του ανέφερε στις απαιτήσεις που έχει η έκταση των 150.000 στρεμμάτων - με 14 αγροκτήματα - που ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά το έτος 2018, τα οποία η Διοίκηση αντιμετώπισε με σύνεση και ανταποκρίθηκε στο μέγιστο δυνατό των απαιτήσεων.
Συνεχίζοντας επεσήμανε το σκοπό των Τοπικών Συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη χρονιά σε όλα τα αγροκτήματα δικαιοδοσίας του Οργανισμού, ο οποίος ήταν η καταγραφή των απαιτήσεων κάθε αγροκτήματος, τις οποίες ο Οργανισμός προγραμμάτισε και ανταποκρίθηκε σύμφωνα με την αναγκαιότητα κάθε περίπτωσης και σύμφωνα με την οικονομική του δυνατότητα η οποία εξαρτάται από την εισπραξιμότητα των εισφορών.
Ανακοίνωσε επίσης ότι οι Τοπικές Συνελεύσεις θα επαναληφθούν και φέτος το προσεχές διάστημα, προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες και να γίνει ο προγραμματισμός των έργων που θα εκτελεστούν το 2019.


Συνεχίζοντας την εισήγηση, παρουσίασε τα πεπραγμένα του έτους 2018, τα οποία η Διοίκηση πέτυχε, με δράσεις, επαφές και συνεργασία με φορείς όπως: Υ.Π.Α.Α.Τ , Περιφέρεια, κλπ. που απέδωσαν λύσεις και ρυθμίστηκαν διάφορα θέματα του Οργανισμού.
Αναφέρθηκε επίσης στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τη διοίκηση για ένταξη του Οργανισμού σε προγράμματα εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών που παρέχει και αφορούν σε αποστραγγιστικά και αρδευτικά έργα.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα στραγγιστικά έργα που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να βελτιώσουν το αγροτικό οδικό και αποστραγγιστικό δίκτυο του Οργανισμού καθώς και τα αρδευτικά έργα που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να καλύψουν μεγαλύτερη αρδευόμενη έκταση αλλά και να μειώσουν το κόστος άρδευσης, τα οποία ήταν η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας με το ιδιόκτητο γκρέιντερ του Οργανισμού - η ρίψη αμμοχάλικου και διάστρωση - η κατασκευή διαβάσεων - ο καθαρισμός αποστραγγιστικών καναλιών – η αποκατάσταση δικτύων άρδευσης - η συντήρηση των γεωτρήσεων – και η ένταξη σε ενεργειακή κοινότητα.
Αναφέρθηκε επίσης στις αυθαίρετες παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία των αγροκτημάτων οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την μη ομαλή λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων, με κίνδυνο τις ζημίες στις καλλιέργειες αλλά και στους ίδιους τους παραγωγούς. Επέστησε την προσοχή όλων προς αποφυγή τέτοιων φαινομένων τα οποία έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα.
Τα έργα που έγιναν παρουσιάστηκαν με φωτογραφίες, στοιχεία σε μορφή power point , και διαγράμματα με τα ποσά που διατέθηκαν για αποστραγγιστικά και αρδευτικά έργα την τελευταία δεκαετία, φανερώνοντας τα αποτελέσματα της προσπάθειας που καταβάλει η διοίκηση του Οργανισμού για τη μείωση του κόστους άρδευσης και τη μέγιστη ανταπόδοση προς τα μέλη του Οργανισμού.

Διάγραμμα 1: Μείωση Εξόδων Άρδευσης



Διάγραμμα 2: Εκτελεσθέντα έργα


Στη συνέχεια η Συνέλευση προχώρησε στα θέματα ημερήσιας διάταξης , στην  ψήφιση του ισολογισμού-απογραφής και αποτελεσμάτων χρήσης 2018 καθώς και στην ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 2019.
Αποφασίστηκαν οι τιμές των εισφορών του έτους 2019, καθώς και ο τρόπος είσπραξης τους.
Μετά από μυστική ψηφοφορία, τα θέματα ισολογισμού-απογραφής και αποτελεσμάτων χρήσης 2018 καθώς και ο προϋπολογισμός του έτους 2019, ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα, γεγονός που αποδεικνύει την ταύτιση των απόψεων και των κοινών στόχων καθώς και την εμπιστοσύνη μεταξύ της Διοίκησης και των Αντιπροσώπων του Οργανισμού.
Στη συνέχεια, έγινε ενημέρωση επί του άρθρου 66 του Ν 4546/2018 και τη δυνατότητα, που δίνεται σύμφωνα με αυτό, ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών των εισφορών σε δόσεις και αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση ολοσχερούς εξόφλησης των υπολοίπων μέχρι  31/5/2019 να γίνει έκπτωση 10%. Τονίστηκε ότι, στις περιπτώσεις που τα μέλη δεν ανταποκριθούν και συνεχίσουν να δείχνουν αμέλεια ή αδιαφορία, ο Οργανισμός θα βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να βεβαιώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΟΥ προς είσπραξη. Επίσης ενημερώθηκε το σώμα για το περιβαλλοντικό τέλος και τη βεβαίωση παρόχου άρδευσης προς στους αρδευτές των συλλογικών δικτύων άρδευσης για τον ΟΣΔΕ. Συζητήθηκαν επίσης οι προτεραιότητες και οι μελλοντικοί στόχοι του Οργανισμού, στους οποίους ανήκει η μείωση του κόστους άρδευσης και η βελτίωση του αγροτικού οδικού και αποστραγγιστικού δικτύου. Στη συνέχεια συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης, τα οποία ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία από το σώμα.
Ακολούθησαν τεκμηριωμένες απαντήσεις από τον Πρόεδρο σε ερωτήσεις Αντιπροσώπων  και κλήθηκε ο καθένας ξεχωριστά να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του αγροκτήματος που αντιπροσωπεύει.
Κλείνοντας τη συνέλευση ο Πρόεδρος τόνισε το στόχο της Διοίκησης για εξέλιξη και ανάπτυξη του Οργανισμού προς όφελος των μελών του, με συνέχεια της προσπάθειας και  συνεργασία όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής