Σάββατο 2 Μαρτίου 2019

Βούλιαξε ο "Κάμπος"

Παρουσία πλήθους φίλων και μελών, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον Παλαμά, η πολιτική εκδήλωση του δημοτικού συνδυασμού "Νέα Πορεία Παλαμά" του υποψήφιου Δημάρχου Αχιλλέα Καραλή.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Αχιλλέας Καραλής, παρουσίασε τον άξονα του προγράμματος του συνδυασμού του, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Παλαμά πρέπει να βγει απ΄την αδράνεια και την στασιμότητα.
"Απ΄την παρουσία σας αντλούμε δύναμη. Ο αγώνας μας για έναν καλύτερο Δήμο Παλαμά είναι ολονών μας. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι τα προβλήματα και έχουμε αποστολή να φέρουμε την αισιοδοξία στους δημότες μας, να κάνουμε τον Δήμο Παλαμά έναν πρωτοπόρο Δήμο"
υπογράμμισε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Κάμπος" και πρόσθεσε:
"Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία να βγάλουμε τον Δήμο μας από την αδράνεια και την καθημερινότητα των δημοτών και να αξιοποιήσουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου μας"
Πιο συγκεκριμένα ο Κ. Καραλής παρουσίασε έναν άξονα οκτώ σημείων τα οποία αποτελούν "πυξίδα" για την επόμενη ημέρα στο Δήμο.
Τα σημεία αυτά είναι:
- Η οργάνωση του Δήμου - Υπηρεσιών
- Τα ζητήματα καθημερινότητας
- Η αμεσότητα στον πολίτη
- Η συνεργασία με τις Υπηρεσίες
- Πρωτόκολλα ενεργειών και λειτουργίας καιρικών φαινομένων
- Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας
- Συντήρηση υπαρχόντων έργων και μηχανολογικού εξοπλισμού
- Πρωτοπόρα έργα και καινοτομίες

Μέλλον ίσων ευκαιριών
Ο επικεφαλής της "Νέας Πορείας Παλαμά" αναφέρθηκε στη σημασία της κοινωνικοποίησης των δημοτών, υπογραμμίζοντας τη δημιουργία δομών όπως κέντρα ημέρας, στέγες φιλοξενίας και εργαστήρια για παιδιά και ΑμεΑ. Μάλιστα στάθηκε στα άτομα με αναπηρία επισημαίνοντας οτι "δημιουργούμε ένα μέλλον ίσων ευκαιριών"
Αναφέρθηκε στην προώθηση λειτουργίας γραφείου κίνησης και υλικού για εξασφάλιση μέσων και υλικών που αφορούν την καθημερινή λειτουργία του Δήμου, καθώς και την δημιουργία χώρων σε όλες τις τοπικές κοινότητες όπου θα συγκεντρώνονται τα απομεινάρια των χλοοκοπτικών εργασιών, μπάζα και ανακυκλώσιμα μέταλλα με στόχο την αξιοποίησή τους.

Καθαριότητα
Ιδιαίτερη έμφαση στην ομιλία του έδωσε στην ανάγκη του τακτικού καθαρισμού και της συντήρησής του αποχετευτικού συστήματος ομβρίων υδάτων, στο έργο της καθαριότητας και την κατανομή χώρων ευθύνης στα συνεργεία, στην προμήθεια μηχανοκίνητων οχημάτων για σκούπισμα και πεζόδρομων.

Αξιοποίηση καταστάσεων
Παρουσιάζοντας πιο αναλυτικά τα σημεία της πολιτικής του συνδυασμού, ο κ. Καραλής μίλησε για την αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου για στέγαση διαφόρων δομών, καθώς και για την προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών με σκοπό την κατασκευή αντλιοστασίου με κλειστό κύκλωμα άρδευσης, αρχικά στην περιοχή των Καλυβακίων.
Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη ανασύνταξης του σχεδίου "Ξενοκράτης" για τον Δήμο Παλαμά που αφορά την προστασία από φυσικές καταστροφές, την βελτίωση της λαϊκής αγοράς με την δημιουργία χώρου στάθμευσης, καθώς και στην προσπάθεια βελτίωσης της εσωτερικής συγκοινωνίας μεταξύ των χωριών και του Παλαμά.

Δημοτικό Ωδείο - Αεροδιάδρομος
Ο κ. Καραλής στράφηκε εναντίον της παρούσας Δημοτικής αρχής για το κλείσιμο του Δημοτικού Ωδείου και δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία του, όπως και για του αεροδιαδρόμου με ενοικίαση του χώρου στην αερολέσχη Παλαμά. Σημείωσε μάλιστα ότι ο Παλαμάς είναι η τρίτη πόλη μετά την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα που διαθέτη αεροπορική γιατρό, δεδομένα που προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στη περιοχή.

Για τα προβλήματα των αδέσποτων υπογράμμισε πως σε πρώτη φάση θα καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης με επιτροπή πολιτών, προκειμένου να βρεθεί μια λύση ουσίας πρός όφελος των ιδίων των αδέσποτων αλλά και των δημοτών.

πηγή κειμένου: Νέος Αγών

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής