Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μαθητές από την Γαλλία στο Αγροτικό - Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις Ιτέας Καρδίτσας υποδέχτηκαν στην Ιτέα Γάλλους μαθητές και εκπαιδευτικούς στα πλαίσια διεθνούς εκπαιδευτικού προγράμματος ENJOY, Erasmus+ eTwinning στο οποίο συμμετέχουν επίσης σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία και την Γερμανία.
Το πρόγραμμα αυτών των διεθνών εκπαιδευτικών ανταλλαγών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας
Το πρόγραμμα αφορά την γνωριμία και τη δημιουργία δεσμών ανάμεσα στους μαθητές για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από το σχολείο Institution Sacré Çoeur της Ρουέν.
Η γαλλική ομάδα έφτασε το βράδυ της 19ης Μαρτίου στην Ιτέα, στο Δημαρχείο της οποίας διοργανώθηκε εκδήλωση υποδοχής.
Σημειώνεται η εξαιρετική διάσταση της έννοιας της φιλοξενίας και της συλλογικότητας, αρχές που διέπουν την υλοποίηση του προγράμματος, αφού οι Γάλλοι μαθητές και οι καθηγητές τους θα φιλοξενηθούν από οικογένειες συμμαθητών και φίλων όπως έγινε και με τους δικούς μαθητές στη Γαλλία.
Στο επόμενο διάστημα της μιας εβδομάδας, Γάλλοι και Έλληνες μαθητές θα συμμετάσχουν σε κοινές εκπαιδευτικές δράσεις και επισκέψεις όπως το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαρτίου οι μαθητές επισκέφτηκαν το Αγροτικό - Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Ιτέας και τους ξενάγησε στην ιστορία του τόπου για να ανακαλύψουν την Θεσσαλική αγροτική, πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά μέσα από εκθέματα της ευρύτερης περιοχής του θεσσαλικού κάμπου, τα οποία σχετίζονται με την τοπική αγροτική, πολιτιστική και ιστορική ιστορία του τόπου.

Στο ρόλο της ξεναγού η Αναστασία Μαργιάνου 
(Μέλος του Δ.Σ Συλλόγου Φίλων Μουσείου Ιτέας)

Υπεύθυνη προγράμματος είναι η καθηγήτρια κ. Αννα Καραμούρτου και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την μεγάλη προσπάθεια και το έργο που πραγματοποιεί εδώ στο χωριό μας!!!

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής