Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Ώρα ευθυνών για τις ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες

Ώρα ευθυνών για τις ζημιές
από τις πρόσφατες πλημμύρες

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες πλημμυρικών φαινομένων αλλά και ζημιών για τους παραγωγούς μας,που βιώνουν στο πετσί τους την οικονομική κρίση.
Βουλιάζουν ακόμα περισσότερο όταν χάνουν την παραγωγή τους με πληρωμένο το 80/100 των καλλιεργητικών εξόδων.
Για το επερχόμενο κύμα της κακοκαιρίας και τον μεγάλο όγκο των υδάτων υπήρξε έγκαιρη προειδοποίηση της ΕΜΥ.
Κατά συνέπεια υπήρχε δυνατότητα αποτροπής η μετριασμού των ζημιών.
Οι παραγωγοί όμως παρά τις εκκλήσεις τους αντιμετωπίστηκαν με αδιαφορία και αδράνεια.
Ειδικότερα η δημοτική αρχή Παλαμά δεν προνόησε έγκαιρα για το άνοιγμα των θυροφραγμάτων με αποτέλεσμα το νερό να γυρίσει στα χωράφια και χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις να πλημμυρίσουν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, των Καλογριανών, του Προαστίου και του Πεδινού.

Ασφαλώς προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:
Γιατί αδράνησε η δημοτική αρχή;
Στην Αγία Τριάδα ο δήμαρχος απέφυγε τις ευθύνες πετώντας το μπαλάκι στην περιφέρεια και τον ΤΟΕΒ.
Εφόσον έχουν έτσι τα πράγματα γιατί δεν εγκαλεί το φίλο πρόεδρο του ΤΟΕΒ και τον περιφερειάρχη;
Ο δήμαρχος βρίσκεται στο τιμόνι της διοίκησης πέντε χρόνια και αντιμετώπισε τα ίδια προβλήματα κι άλλες φορές.
Γιατί λοιπόν εξακολουθούμε να παραμένουμε στο ίδιο έργο θεατές και γιατί δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την πλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας;
Πότε θα οργανώσει την πολιτική προστασία με ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα;
Η στάση του εφησυχασμού δεν είναι επιτρεπτή γιατί από λάθη και ολιγωρίες χάνονται περιουσίες.
Ωστόσο οφείλει μια ειλικρινή συγγνώμη στους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές αλλά αναρωτιέμαι αν θα βρει το πολιτικό θάρρος να το πράξει.

      Φωτεινή Καραϊσκου
      Δημοτική Σύμβουλος
          ΔήμουΠαλαμά




8 σχόλια:

Βαίτσα Ζαγανά είπε...

Οσα συγνωμη και να ειπωθουν Φωτεινη μου μετα το περας της καταστροφης δεν αναπληρωνουν την παραγωγη τα εξοδα και τους χαμενους κοπους των παραγωγων που υπεστησαν τη ζημια!Το λυπηρο ειναι οτι τα λαθη των παρελθοντων ετων συνεχιζονται με οτι συνεπαγεται!

Αχιλλεας Καμινιωτου-Μηνιας είπε...

Εμείς οι αγρότες θα βλέπουμε να καταστρέφονται οι παραγωγές μας και αυτοί από τα γραφεία του και τις καρέκλες τους να αδιάφορου....για το πώς θα επιβιώσουμε.....

ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ είπε...

Φωτεινή μου γι'αυτό το λόγο λέμε πως ότι ρίχνουμε στην κάλπη μας ακολουθεί τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής μας!!!! Καλή υπομονή λοιπόν!!!

Ελένη Κωστή είπε...

Στο ίδιο έργο θεατές... η περιοχή μας ειναι αγροτική περιοχή και κτηνοτροφική. Ας κάνουμε ως πολίτες την αυτοκριτική μας για την ψήφο μας Τένια μου. Με τα καιρικά φαινόμενα δεν μπορούμε να τα βάλουμε, αλλά λύσεις δεν βλέπουμε απο την έμπειρη δημοτική αρχή.Με συγνώμες δεν θα βγάλουν οι συντοπίτες μας χειμώνα, δυστυχώς!

ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ είπε...

Ελένη Κωστή ούτε είναι λογική να ρίχνει ευθύνες η Δημοτική αρχή στο ΤΟΕΒ και το ΤΟΕΒ στο Δήμο!!!!! Υπάρχουν λύσεις! !!

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΟΥΤΣΑΝΑΣ είπε...

στο ΤΟΕΒ οταν κανεις αιτηση για να σκαφτει το καναλι σου απανταει πως ειναι αποστραγγιστικο...και οχι ποτιστικο...αρα δε μπορει να υλοποιηθει...τωρα που ειχαμε αυτα τα φαινομενα και δεν εγινε η σωστη αποστραγγιση ευθυνεται παλι η δημοτικη αρχη???ας παψουμε λοιπον να γραφουμε σε διαφορα σαιτ και εφημεριδες για να κανουμε εντυπωση...

κωστας λαρισα είπε...

κατηγορης εσυ των δημαρχο που ησουνα διπλατου 4 χρονια ...

Φωτεινή Καραισκου είπε...

Σωτήρη Μουτσάνα με αυτά που γράφεις πλανάσαι πλάνην οικτρά και οι δικαιολογίες περισσεύουν.... Τώρα σχετικά με τα “παπαγαλάκια" που “εκτρέφονται” θα πρότεινα τα δώσουν λίγο καναβούρι παραπάνω…

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής