Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Υπογράφηκε η σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα σε Βλοχό και Πέτρινο

Υπογράφηκε η σύμβαση για αντιπλημμυρικά έργα σε Βλοχό και Πέτρινο
Αντιπλημμυρικά έργα στις κοίτες του Ενιπέα σε περιοχές του Δήμου Παλαμά ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση μαζί με τον ανάδοχο του έργου και έτσι εισέρχεται σε φάση υλοποίησης η κατασκευή αντιπλημμυρικών στο Βλοχό και στο Πέτρινο συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης  τόνισε τα εξής:
«Ένα νέο αντιπλημμυρικό έργο σε περιοχές του Δήμου Παλαμά εισέρχεται σε φάση υλοποίησης. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας με το οποίο προστατεύουμε ανθρώπινες ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων σε Βλοχό και Πέτρινο. Είναι έργο το οποίο δημιουργεί μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία και δημιουργεί θέσεις εργασίας. Κύριο μέλημά μας αποτελεί η συνέχιση τέτοιων έργων. Προς αυτή την κατεύθυνση στις αρχές της εβδομάδας έκανε γνωστό ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στις ηγεσίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια διαδικασία που ακολουθείται τα τελευταία οκτώ χρόνια για την κατανομή χρημάτων στο τέλος του χρόνου στις περιφέρειες. Αν δεν ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία θα υπάρξουν τεράστια προβλήματα με ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης. Θα είναι ευθύνη της κεντρικής κυβέρνησης η αδυναμία των περιφερειών να προχωρήσουν σε έργα αποχιονισμού, συντήρησης των δρόμων, αντιπλημμυρικών έργων, αθλητικών, ασφάλειας κλπ. Γιατί το κράτος μέχρι σήμερα δεν είναι συνεπές απέναντι στην Αυτοδιοίκηση, μη αποδίδοντας τους θεσμοθετημένους πόρους. Το 4,2% των φόρων που πληρώνουν οι πολίτες πρέπει να επιστρέφει ανταποδοτικά μέσω των έργων που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση. Υπήρχε μια καλή συνεργασία στο παρελθόν η οποία ελπίζουμε να συνεχιστεί και με τους κ.κ. Θεοδωρικάκο και Γεωργιάδη προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους συμπολίτες μας ».


πηγή

2 σχόλια:

ΓΑΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

Επαινετή προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του έργου και θέλω να πιστεύω ότι θα αρθούν και τα εμπόδια στην κοίτη του Ενιπέα ποταμού στο ύψος των εκεί λατομείων, διαφορετικά θα γίνει μια τρύπα στο νερό . Οι άνθρωποι των λατομείων παρανομούν επί χρόνια και κανείς δεν συγκινείται, ούτε από τους τοπικούς παράγοντες, ούτε από τους περιφερειακούς. Ωστόσο τώρα υπάρχει μια σημαντική διαφορά, εμπλέκεται και ο κ. Περιφερειάρχης, που σημαίνει ότι έλαβε γνώση της εκεί κατάστασης και δεν μπορεί να υπάρξει άγνοια. Ελπίζω και εύχομαι να αρθούν τα εμπόδια και να μην χρειαστεί η παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

ΓΑΛΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είπε...

Η απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να δημοπρατήσει τα αντιπλημμυρικά έργα στο Βλοχό και στον Πέτρινο του Νομού Καρδίτσας είναι άξια συγχαρητηρίων και θα λύσει πολλά προβλήματα στράγγισης προς όφελος της γεωργικής παραγωγής και εν κατακλείδι θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγής. Και επί τη ευκαιρία θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ασχοληθεί και με τα τεχνητά εμπόδια που δημιούργησαν οι εκεί λατόμοι στην κοίτη του ποταμού Ενιπέα μόνο και μόνο για ίδιο όφελος, αγνοώντας προκλητικά το συμφέρον των πολλών. Συγκεκριμένα με τη φραγή της κοίτης με σωληνωτούς οχετούς και μπάζωμα ώστε να διέρχονται τα φορτηγά τους, περιόρισαν σημαντικά την κοίτη με συνέπεια να εμποδίζεται η ελεύθερη ροή του νερού ειδικότερα όταν το νερό ανέρχεται στην κοίτη μετά από έντονες βροχοπτώσεις, κάτι που έχει ως συνέπεια εκτάσεις περίπου 2000 στρεμμάτων να κατακλύζονται με τις γνωστές συνέπειες, δηλαδή καθυστερημένη σπορά ή και ακόμη καταστροφή της παραγωγής από την άνοδο της υπόγειας στάθμης του νερού.

Κάνουμε έκκληση προσωπικά στον κύριο Αγοραστό, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα, μια που παρόμοιες διαμαρτυρίες προς τους τοπικούς παράγοντες στο παρελθόν δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, έπεσαν στο βρόντο, που λέγει και μια λαϊκή έκφραση.

Εξ άλλου το θέμα είναι και ποινικώς κολάσιμο και οι κύριοι αυτοί, δηλαδή οι ιδιοκτήτες των εκεί λατομείων, πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ελπίζω να μην χαθεί και αυτή η ευκαιρία, ούτε τα έξοδα που θα δαπανηθούν να μην πιάσουν τόπο.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής