Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας: Ξεκίνησε η συντήρηση των εξωτερικών εκθεμάτων

Ο Σύλλογος Φίλων Αγροτικού Λαογραφικού Μουσείου Ιτέας αποτελεί σήμερα βασικό κομμάτι της λειτουργίας του Μουσείου Ιτέας του Δήμου Παλαμά.
Από τις αρχές του 2017 που ιδρύθηκε το Σωματείο μας, στηρίζει και βοηθά τον Δήμο για την ανάδειξη του Μουσείου οργανώνοντας και υλοποιώντας από κοινού ένα πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων στον χώρο του (Συναυλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, ξεναγήσεις, επισκέψεις κλπ).
Τα μέλη μας έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:
Την αγάπη για τον πολιτισμό και για τον μοναδικό χώρο σε εκθέματα Μουσείο της περιοχής αφιερωμένο σε αυτόν.
Μία από τις προτάσεις μας που έχουμε κάνει προς τον δήμο ήταν να συντηρηθούν τα εξωτερικά εκθέματα που βρίσκονται στον αύλειο χώρο του (γεωργικά εργαλεία) από την φθορά του χρόνου πήρε σάρκα και οστά.
Η συντήρηση ξεκίνησε από τους γεωργικούς ελκυστήρες (τρακτέρ) και θα συνεχιστεί για τα υπόλοιπα εργαλεία που βρίσκονται διασκορπισμένα εκεί.
Δια του έργου το αληθές παρακάτω παραθέτουμε φωτογραφίες του πριν και μετά την συντήρηση

Το Δ. Σ. του συλλόγου




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής