Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Σιγή ιχθύος για δύο σοβαρά ζητήματα του Δήμου Παλαμά

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στις αρχές του περασμένου μήνα η είδηση ότι ο Δήμος Καρδίτσας στα πλαίσια της διαδημοτικής συνεργασίας έξι δήμων προωθεί την κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην ΒΙΠΕ Γοργοβιτών
Ωστόσο είναι ένα θέμα που καίει την πόλη της Καρδίτσας περισσότερο και χωρίς καν να ερωτηθούν οι φορείς της περιοχής μας και κυρίως το Δημοτικό Συμβούλιο, έρχεται η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας να μας το φορτώσει για να απαλλαγεί αυτή και να μας στοιβάξει εδώ όλα τ αδέσποτα του Νομού.
Το θέμα περιπλέκεται ακόμα περισσότερο γιατί στη ΒΙΠΕ Γοργοβιτών σχεδιάζεται η εγκατάσταση  προσφύγων.
Βέβαια ο δήμαρχος Καρδίτσας έσπευσε να τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του, πως δεν πρόκειται να επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέας Μόριας και ότι η ΒΙΠΕ σηματοδοτεί την εξωστρέφεια του Νομού και αποτελεί εφαλτήριο για την ανάπτυξη του κι ας προόριζε πριν την περιοχή για καταφύγιο ζώων.
Σχετική αντίδραση αναμένεται και από το ΕΒΕ.
Αλήθεια αν η σημερινή κυβέρνηση πράξει κάτι τέτοιο θα είναι σαν να σκυλεύει πάνω στη μνήμη του αείμνηστου Δημήτρη Σιούφα που ήθελε με τη ΒΙΠΕ να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στο Νομό μας.
Όλο βέβαια το σκηνικό που στήνεται σηκώνει εύλογα ερωτήματα:
Με ποιο δικαίωμα  παρεμβαίνουν στη δική μας Περιοχή;;;
Ρωτήθηκαν οι φορείς του Παλαμά αν συμφωνούν;;;
Γιατί ο δήμαρχος Παλαμά παρακάμπτεται σε τόσο σοβαρά ζητήματα όπως είναι η εγκατάσταση χιλιάδων προσφύγων κατά πρώτο λόγο και το καταφύγιο ζώων κατά δεύτερο;;;
Προφανώς πιεζόμενος ο δήμαρχος πρότεινε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο μας ως τοποθεσία για την δημιουργία καταφύγιου την Αστρίτσα.
Δεν έχουμε προηγούμενα με τις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά τα ζητήματα αυτά λύνονται με διάλογο κι όχι στα παρασκήνια όπως θέλουν κάποιοι για να πάρουν τη χρηματοδότηση του Υπ Εσωτερικών.
Αλήθεια κ δήμαρχε του Παλαμά θα πάρετε θέση στα ζητήματα αυτά και σε ποιες ενέργειες θα προβείτε;;;
Έχετε αναπτυξιακό όραμα για την Περιοχή ευθύνης σας ή επαναπαύεστε στη φιλοξενία των προσφύγων και των  αδέσποτων ζώων;;;

           Φωτεινή Καραϊσκου
Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παλαμά





1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κυρια καραισκου ειναι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και οχι μεταναστες

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής