Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Αλήθεια κ. Δήμαρχε τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, σε θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως, τέθηκε προς συζήτηση το εξής: "Συμμετοχή του Δήμου Παλαμά στον Σύνδεσμο Δήμων Π.Ε. Καρδίτσας ( Σ.ΔΗ.Π.Ε.Κ.) με σκοπό την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ που αφορά στην κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων ζώων συντροφιάς και έγκριση του Καταστατικού του Συνδέσμου καθώς και ορισμός αιρετών αντιπροσώπων του Δήμου Παλαμά στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου".
Ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι σε ό,τι αφορά την τοποθεσία των εγκαταστάσεων του Καταφυγίου, θα αποφασίσει το Συμβούλιο σε επόμενη συνεδρίαση.
Παρόλα αυτά όμως έκπληκτοι διαπιστώσαμε δια μέσω δημοσιεύματος στον Νέο Αγώνα, ότι έχει ανακοινωθεί από τον Σύνδεσμο (Σ.ΔΗ.Π.Ε.Κ.) με πρωτοβουλία του Δήμου Καρδίτσας ότι το Καταφύγιο Ζώων θα γίνει στην τ.κ. Αστρίτσας της ΔΕ Φύλλου.
Παράλληλα με απόφαση αναρτημένη στο Διαύγεια από  όμορο Δήμο ορίστηκε ως έδρα του Καταφυγίου  και πάλι η Αστρίτσα.

Αλήθεια κ. Δήμαρχε τι έχετε να πείτε για όλα αυτά;
Γιατί εμπαίζετε το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Δήμου μας, ισχυριζόμενος ότι  θα αποφασίσουμε σχετικά με την έδρα;
Ρωτήθηκαν οι φορείς και η τοπική κοινωνία αν συμφωνούν να γίνει το Καταφύγιο Ζώων στο συγκεκριμένο χώρο;

Κ. Δήμαρχε τέτοιου είδους αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, αυταρχικά και με προχειρότητα. Πρέπει πάντα να ενημερώνονται οι  φορείς και οι δημότες, οι οποίοι και θα δώσουν την έγκριση τους σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Προς ενημέρωση σας κ. Δήμαρχε η συγκεκριμένη περιοχή (του Καταφυγίου) έχει προταθεί για την δημιουργία ταμιευτήρα νερού, ένα έργο πνοής που θα διευκολύνει την άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων και θα απαλύνει τον κόπο των αγροτών μας.
Με αφορμή  τα ανωτέρω, καλούμε να συγκληθεί άμεσα ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με την παρουσία των φορέων και των δημοτών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα το πράξετε και θα ανοίξετε αληθινά τα χαρτιά σας, αποκαλύπτοντας έτσι τα βαθύτερα αίτια της απόφασης σας αυτής που κάθε άλλο παρά συμφέρει τον Δήμο μας.

Η μείζων αντιπολίτευση του
        Δήμου Παλαμά



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής