Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023

Οι υποδομές των αντλιοστασίων καταστράφηκαν απο την πλημμύρα του "Daniel"

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η κατάσταση στο δίκτυο των δημοτικών αντλιοστασίων που χρησιμοποιούνται για άρδευση στη Δημοτική Ενότητα Φύλλου και σε τμήμα του Παλαμά. 

Ενάμιση μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, η ισοπέδωση των υποδομών προκαλεί προβληματισμό για το μέλλον της άρδευσης των αγροτικών εκτάσεων στην ευρύτερη περιοχή. 

Τα συγκεκριμένα αντλιοστάσια χρησιμοποιούνται για την άρδευση έκτασης περίπου 35-40.000 στρεμμάτων σε Ιτέα, Πέτρινο, Παλαμά, Αστρίτσα, Συκεώνα και σε τμήμα του Φύλλου. 

Όπως αναφέρει ο αγρότης - Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Τιτανίου και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Παλαμάκ. Βασίλης Γιαννάκος, η ζημιά στις υποδομές είναι ολική, ενώ υπάρχουν πολλά μπαζωμένα τμήματα και στο κανάλι μεταφοράς του νερού από το Βλοχό. Αν τα αντλιοστάσια δεν αποκατασταθούν μέχρι τον Μάρτιο - αρχές Απριλίου τότε η περιοχή θα οδηγηθεί σε οικονομική κατάρρευση, αφού οι αγρότες δεν θα μπορέσουν να αρδεύσουν τα χωράφια τους. Είτε θα μείνουν ξερικά ή θα σπαρθούν τώρα το Νοέμβριο. Η απώλεια του εισοδήματος θα είναι τεράστια, γι' αυτο και πρέπει άμεσα να ενεργήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για να γίνει η αποκατάσταση των αντλιοστασίων.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής