Κυριακή 6 Μαΐου 2012

- Μια φορά κι έναν καιρό...

Κάποτε, σε κάποια χώρα, ήταν ένας βασιλιάς, ο οποίος ήθελε να είναι δίκαιος με τον λαό του.
Κάθισε και σκέφτηκε, πώς θα μπορούσε να τα καταφέρει,και τότε του ήρθε μια ιδέα.!!!
Μεταμφιέστηκε σε ζητιάνο και βγήκε κρυφά απο το παλάτι, ενώ οι μόνοι που γνώριζαν το μυστικό, ήταν ο γιός του και ο στρατηγός του.

Βγήκε σε φτωχικά και βρώμικα σοκάκια, είδε με λύπη τον κόσμο να ζεί μέσα στην φτώχεια και στη λάσπη. Έπιασε με τρόπο κουβέντα μαζί τους, προσπαθώντας να μάθει τι θα τα άλλαζε όλα αυτά, τι θα έκανε τον κόσμο πιο ευτυχισμένο και χαρούμενο.
Η απάντηση έμοιαζε σχεδόν απο κάθε έναν που ρωτούσε.
"Όλοι στο παλάτι τρώνε με χρυσά κουτάλια, εμάς ούτε τα ψίχουλα δεν μας δίνουν να φάμε, ούτε τα αποφάγια τους. Με το λίγο που μάθαμε να τρώμε, θα μας ήταν αρκετά". Άλλος πάλι έλεγε, "Μας φορολογούν για να ζούνε στη χλιδή, δίχως να μας ρωτήσουν ποτέ πώς ζούμε κι αν μας φτάνουν".
Την επόμενη, ξαναβγήκε, και ντύθηκε χαμάλης. Όπου κι αν προσπάθησε να ζητήσει ένα κομμάτι ψωμί, τον έδιωχναν με φωνές και σπρωξιές. Δουλειές δεν υπήρχαν. Πέρασε έξω απο το παλάτι, και είδε αρκετούς αυλικούς να τρών και να πίνουν χορεύοντας και τραγουδώντας. Τους ζήτησε να του δώσουν λίγο απο αυτό που έτρωγαν, μα στάθηκε τυχερός ..πάλι καλά που δεν τον έσπασαν στο ξύλο. Τον πήραν άρον άρον κάτι φτωχοί άνθρωποι απο εκεί πρίν βρεί μπελά που τόλμησε να μιλήσει στους άρχοντες, και του έδωσαν να φάει απο το υστέρημά τους.
Επί έναν χρόνο, έβγαινε ο βασιλιάς μεταμφιεσμένος κάθε μέρα, και κάθε φορά ντυνόταν διαφορετικά, αναλαμβάνοντας να παίξει και νέο ρόλο κάθε φορά. Έκανε σχεδόν όλλες τις δουλειές, πέρασε κάθε κακουχία και κούραση που περνούσαν οι απλοί άνθρωποι καθημερινά, και έμαθε να ζεί μόνος, με την εργασία του, με τα χέρια του..
Όταν επέστρεψε στο παλάτι και ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του, ήξερε πλέον πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει, τι χρειαζόταν ο λαός του και τι όχι.
Για να μπορείς να φορολογείς τον λαό, πρέπει πρώτα να του δίνεις έναν ικανοποιητικό μισθό, με τον οποίο θα μπορεί να ζεί, το λιγώτερο "αξιοπρεπώς", και αφού θα έχει πληρώσει επίσης όλες του τις υποχρεώσεις. Ειδ' άλλως, "ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος". Οι αυλικοί που παρασιτούσαν εις βάρος του λαού, διατάχθηκαν να εργάζονται, βγάζοντας τίμια το ψωμί τους πλέον. Αν είχαν κάποια αξιώματα, είχαν και κάπως καλύτερες αποδοχές, μα ποτέ σε σημείο που να εξοργίσουν τον λαό. Έβαλε τον γιό του, να κυκλοφορεί στη θέση του, ανάμεσα στο λαό, ακριβώς αυτό που έκανε και ο βασιλιάς επι ένα χρόνο μεταμφιεσμένος, ώστε να είναι και εκείνος γνώστης του λαού του, όταν θα γινόταν βασιλιάς.
Αν κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος, είχατε και ένα χιλιοστό μονάχα, σαν το ενδιαφέρον αυτού του βασιλιά, προς το λαό σας, θα σας είχαν φτιάξει αδριάντες ενώ ακόμη ζείτε σε κάθε πλατεία και κάθε δρόμο.
Ποιός απο σας πήρε τους δρόμους και πήγε σε χωριά και πόλεις, δίχως επισημότητες και δεξιώσεις (που ο λαός πληρώνει) και κόντεψε τους ανθρώπους;
Ξέρω, ξέρω...κάθε φορά που έχουμε εκλογές, τρέχετε, ξέρω... Εμάς, το μετά τι κάνετε μας νοιάζει, όχι προεκλογικά.
Και, να σας πώ τι κάνετε; Αλαξοκωλιές μεταξύ σας. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, λέει ο λαός. Αυτό κάνετε. Αληλοχαϊδεύεστε.. Μόλις δείτε τα σκούρα, αρχινάτε τις αυξήσεις αναμεταξύ σας σε μισθούς και αποδοχές, και κανένας δεν είχε ποτέ το σθένος να πει ΣΤΟΠ! ..Εγώ δεν θέλω, μου αρκούν όσα παίρνω..
Ο λαός ΠΕΙΝΑΕΙ, μιλάμε για φτώχεια κύριοι, μιλάμε για ξεσπιτώματα και για ανεργία. Κι εσείς δίνετε αυξήσεις στους εαυτούς σας και σε ανθρώπους που ήδη παίρνουν μισθούς που "εξοργίζουν" τον λαό; Ένα μηνιάτικο δικό τους, να είναι όλα όσα παίρνει ένας εργάτης όλο το χρόνο;
Το βλέπετε δίκαιο, κάποιοι να αγοράζουν την μία βίλλα μετά την άλλη, και οι πολλοί να χάνουν το μοναδικό τους σπίτι, ακόμα και για χρέη των 1000 ευρώ;
Γιατί δεν πάτε να κάνετε καμιά δουλειά επι τέλους;
Γιατί δεν μπορείτε να ζήσετε όπως ο υπόλοιπος κόσμος, βγάζοντας με τίμιο ιδρώτα το ψωμάκι σας; Όλοι εσείς, δικηγόροι μόνο μπορείτε να είστε; (και μη μου πείτε πολιτικοί, γιατί βλέπουμε τα χάλια σας εδώ και δεκαετίες).  
Θα σας παρακαλέσω πολύ, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί φτώχεια, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί ανέχεια, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί χρέος, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί ανεργία, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί κρύο, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί να σε κηνυγάνε οι τράπεζες, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί λαός, επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί δουλειά....κάντε μας τη χάρη και σηκωθείτε φύγετε με το καλό, πρίν σας γιουχάρουμε με τις ντομάτες.
Πηγαίνετε στο καλό...αφήστε μας μόνους, δεν μας αφήσατε αίμα πιά, σαν βδέλλες, σίγουρα θα έχουμε λιγότερα προβλήματα μόνοι μας, δίχως εσάς..
Αντίο!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελειο ποστ.. Μπραβο φιλε!!!Πραγματικα ηθελα κι εγω να γραψω κατι αντιστοιχο,αλλα με το δικο σου απλα εγραψες!!
Ας αφησουν τις προεκλογικες περιοδειες και τα ''ΘΑ''.ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Με την πληρη σημασια του ορισμου!!Οχι περιοδειες στους αγροτες,με ταξιματα κι ολα τα σχετικα!! Ο κοσμος πεινα!Καταλαβετε το. Αστε εντυπωσιασμους χειραψιες κι ολη την ψευτικη πολιτικη σας εικονα κι προφιλ, κι κοιταξτε τα προβληματα αυτων (των ΠΟΛΛΩΝ) που σας εξελεξαν. Αλλιως το χαστουκι θα ερθει!

Ανώνυμος είπε...

Χμ.. Θα φανώ λίγο κακιά λέγοντας το κοινότυπο "Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν", αλλά δε μπορώ να κρατηθώ.

Ο φτωχός αγρότης στην Ελλάδα σε περιόδους φτώχιας δηλώνει στις κάμερες ότι περιμένει βοήθεια από το κράτος, και ότι έχει κουραστεί να περιμένει και ότι δεν μπορεί να περιμένει άλλο και να πάνε όλοι οι πολιτικοί να συνουσιαστούν και ύστερα σε προεκλογικές περιόδους, ο ίδιος αγρότης, στέκεται στην οποιαδήποτε συγκέντρωση του οποιουδήποτε πολιτικού με ένα χαμόγελο μεγαλύτερο από της Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τα 55 λίφτινγκ και ποζάρει σε μία άλλη κάμερα.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, οι ηγέτες αυτού του τόπου καλοπερνάνε γιατί ο ίδιος ο λαός τους το επιτρέπει. Όταν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ αυτά που του ανήκουν με σοβαρότητα και συνέπεια, θα τα αποκτήσει.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής