Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

- Τα τροπάρια του Κώστα Καφάση

Είχα την εντύπωση πως ζούσε ο Κώστας Καφάσης, ίσως επειδή τον φέρνω συχνά στο νού μου.
Η είδηση του θανάτου του, τον Οκτώβρη του 2010, είχε περάσει απαρατήρητη.
'Ηδη μία δεκαετία πριν, όταν συναντηθήκαμε για μία φωτογράφιση σε ένα από τα μαγαζιά όπου τραγουδούσε, τον ακολουθούσε μία κάπως συγκαταβατική κάλτ που νομίζω τον αδικεί.
Δεν κάθησα τότε να το ψάξω, κράτησα την ανάμνηση ενός πολύ ζεστού ανθρώπου.
Πιο πολύ κι από τα περιστατικά μιάς συνάντησης, τα οποία διαγράφονται συνήθως ασυναίσθητα από τη μνήμη μου, η εικόνα που μένει (και που δημοσιεύεται αν τυχαίνει ιδανικής χρήσης) είναι αυτή που συνοψίζει και ορίζει αυτό που μεσόλαβησε.
Μερικές φορές όμως, είναι τέτοια η επιδρασή της που σβήνει όλες τις υπόλοιπες.
Είχα ξεχάσει πως ο Κώστας Καφάσης μου είχε χαρίσει τόσες ωραίες στιγμές και το ανακάλυψα πάλι τώρα μετρώντας τα φιλμ που είχα τραβήξει.
Αν είναι να αναστήσουμε κάποιους, ας αναστήσουμε τους ανθρώπους τους ζωντανούς, τους ταπεινούς και τους ωραίους. 
Κώστας Σταβέρης













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής