Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

- Έρχεται απογραφή και φόρος στα αγροτεμάχια για τους αγρότες

«Σκηνικό» ταλαιπωρίας στήνει η κυβέρνηση για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι το νέο έτος θα πρέπει να προχωρήσουν σε μία νέα απογραφή των ακινήτων τους...
Συγκεκριμένα, στο πρώτο δίμηνο του 2013 θα αναγκαστούν όλοι οι υπόχρεοι κατ΄ επάγγελμα και μη - να δηλώσουν λεπτομερώς τα αγροτεμάχια που έχουν στο όνομα τους.

Είτε αυτά αφορούν εκτός σχεδίου οικόπεδα, εντός των οποίων έχουν ανεγερθεί κτίσματα, είτε για καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Αυτό θα προβλέπει ειδική διάταξη νόμου που ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών και η οποία θα υποχρεώνει το σύνολο του αγροτικού πληθυσμού στη υποβολή του φορολογικού εντύπου Ε9.

Στόχος με το νέο Ε9 των αγροτών είναι η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, μέσω της οποίας θα παρασχεθεί η δυνατότητα στο υπουργείο να ορίσει αντικειμενικές αξίες γι΄ αυτά τα ακίνητα. Μέχρι σήμερα, ο υπολογισμός της αξίας τους γίνεται με συγκριτικά στοιχεία από τις Εφορίες.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος και για την φορολόγηση των αγροτεμαχίων, αφού μεταξύ των σεναρίων που εξετάζουν οι επιτελείς στην Καραγεώργης Σερβίας 10 στο πλαίσιο του ενιαίου φόρου είναι η αξίας τους να συνυπολογίζεται μαζί με τα υπόλοιπα ακίνητα του ιδιοκτήτη.

Τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου πρόκειται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση της διακομματικής επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί και στην οποία αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.
Κατά πως φαίνεται η διακομματική επιτροπή φαίνεται να καταλήγει στο «πάγωμα» των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων και στην επέκταση του συστήματος για τις περιοχές τις οποίες δεν εφαρμόζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής