Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

- "Το άγχος στις παιδικές αίθουσες"

"Απο το Δημοτικό κάνει την εμφανισή του στους Ελληνες το άγχος και η πίεση, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής και οι αυξημένες υποχρεώσεις, οδηγούν πολλές φορές τα παιδιά στο στρές, το οποίο συνδέεται με την εκδήλωση ψυχοσωματικών συμπτωμάτων.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά ωστε οχι μόνο το σχολείο να αποσυνδεθεί απο το άγχος, αλλά και να βοηθήσουν να αλλάξουν τη ζωή κάθε παιδιού μειώνοντας το άγχος με την κατάλληλη συμπεριφορά."

Αυτά ήταν μερικά απο τα συμπεράσματα και μερικές απο τις διαπιστώσεις στις οποίες κατέληξαν οι εισηγητές Αγγελική Θεοχάρη (Ψυχίατρος) και Παναγιώτα Ντιβέρη (Σχολική σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Π.Ε Καρδίτσας) της ενημερωτικής διάλεξης χθες την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών του Δημοτικού καταστήματος Ιτέας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και η Σχολική Σύμβουλος της 4ης Περιφέρειας Π.Ε. σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας.

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους παρευρισκόμενους γονείς όπου ακούστηκαν ενδιαφέρουσες γνώμες και απόψεις.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής