Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

- Το φιλότιμο...

Κάποτε ήταν ευλογία, σήμερα κατάρα....

Ένα από τα μοναδικά χαρίσματα της φυλής μας, μια έννοια που δεν μεταφράζεται σε καμία γλώσσα του κόσμου, σήμερα είναι κάτι σαν αρρώστια, μίασμα, και σπανίζει.
Το φιλότιμο...

Ο φιλότιμος άνθρωπος σήμερα, θεωρείται βλάκας, κορόιδο, κουτός, εύπιστος, θύμα.
Το φιλότιμο έπαψε πλέον να θεωρείται αρετή.

Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν με αξίες τέτοιου είδους και τέτοια ιδανικά.
- "Ο θάνατός σου, η ζωή μου..." είναι το σύνθημα που κυριαρχεί παντού.
- "Μην πιάνεσαι κορόιδο..." σου λένε συνεχώς όλοι. Κι αυτό σημαίνει και το να "μην είσαι φιλότιμος, γιατί θα πιαστείς κορόιδο".
Κρίμα....

Το πλήρωσα άπειρες φορές το φιλότιμό μου, το ξέρω.
Και θα το πληρώνω όσο ζω, κι αυτό το ξέρω.
Μα, φιλότιμος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.
Όπως ξέρω κι ότι δεν μπορώ να το αλλάξω.., γιατί,
"Αν γεννηθείς φιλότιμος, φιλότιμος πεθαίνεις..."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το φιλότιμο δεν μαθαίνεται. Είναι κάτι μέσα στα γονίδια του κάθε ανθρώπου. Όπως κάποιοι γεννιούνται άσχημοι, όμορφοι, έξυπνοι, χαζοί, άσπροι, μαύροι έτσι και αυτό. Γεννιέσαι με το φιλότιμο.
Και όσο και να νομίζουν όλοι οι αφιλότιμοι ότι είναι πιο μάγκες και έξυπνοι, πάντα στο τέλος πέφτουν στην ανάγκη του "φιλότιμου".
Καλή συνέχεια...!!!

Ανώνυμος είπε...

... και ο φιλότιμος, από φιλότιμο τους βοηθάει και δεν τους υπενθυμίζει ότι τον κορόιδευαν κάποτε για να μην τους στεναχωρεσει. Μεγάλη χάρη το φιλότιμο, δώρο Θεού, αυτό θα μας σώσει.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής