Πέμπτη, 21 Αυγούστου 2014

Κράτος Ανάλγητο!

Δεν υπάρχει έλεος! 
Την ώρα που το ίδιο το κράτος αθετεί τις υποχρεώσεις του έναντι των πολιτών, που δεν τηρείται κανένα χρονοδιάγραμμα στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων, που δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός στην αγροτική παραγωγή και καμία σιγουριά για τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς, καταφθάνουν ένα μετά το άλλο και τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ!

Χωρίς μελέτη των σχετικών διατάξεων (οι οποίες συζητούνται εδώ και 2 χρόνια), χωρίς καμία επεξεργασία των στοιχείων των εκκαθαριστικών…. Και όποιον πάρει ο Χάρος!

Για κακή τύχη των φορολογουμένων, που είναι αυτοί που πάντα πληρώνουν τη νύφη, τα σημειώματα που φθάνουν στους αποδέκτες αναγράφουν δύο και τρεις φορές πάνω το φόρο που είχε προαναγγελθεί.
Και εδώ εύλογα τίθενται δεκάδες ερωτήματα:
Τι μπορεί να πει κανείς;
Τι μπορείς να απαντήσεις στους κτηνοτρόφους του Νομού μας που δεν έχουν πληρωθεί ακόμα το περσινό τσεκ, που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους η εξισωτική ενίσχυση «κουρεμένη»;
Τι μπορείς να απαντήσεις στους αγρότες μας που περιμένουν καταμεσής του κάμπου να έρθει το συνεργείο της ΔΕΗ και να διορθώσει τη βλάβη που προκλήθηκε στο δίκτυο και μένει το χωράφι του απότιστο για μέρες;
Και αυτό γιατί τα διαβόητα ελλείμματα έφεραν περικοπές προσωπικού και ένας κάμπος ολόκληρος περιμένει από ένα συνεργείο δύο ατόμων….!
Τι μπορεί να πει κανείς στους παραγωγούς που έχουν αιτηθεί επιστροφή Φ.Π.Α. και περιμένουν τα χρήματα για να καλύψουν βασικές ανάγκες, για να προμηθευτούν λίγα λίτρα πετρέλαιο, τη στιγμή που το νερό στο κανάλι τελειώνει;

Ταυτόχρονα, εδώ και εβδομάδες έχουν σταματήσει οι πληρωμές για να ελεγχθούν όσοι χρωστούν στον ΟΓΑ. Υπάρχουν αναρίθμητοι παραγωγοί που δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε στα ασφαλιστικά ταμεία ούτε στο Δημόσιο.

Για ποιο λόγο καθυστερεί η δική τους πληρωμή;!
Πολλά τα ερωτήματα, αλλά καμία απάντηση ως τώρα.
Για πόσο ακόμα το κράτος θα «βάζει χέρι», ακατάσχετα και συστηματικά, στους λογαριασμούς των αγροτών;

Ζητάμε άμεσες ενέργειες από τους βουλευτές και τους ιθύνοντες του Νομού.
Προτείνουμε να εκπονηθεί σχέδιο προγραμματισμού των πληρωμών (με σαφείς ημερομηνίες και ποσά) και να θωρακιστεί το «ακατάσχετο των κοινοτικών ενισχύσεων».

Βασίλης Γιαννάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
- Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται.
- Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις.
- Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας".
- Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες.
- Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής