Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Δηλαδή, τι πρέπει να έχει ένα χωριό, για να καταδεχτεί μια τράπεζα να βάλει ένα ΑΤΜ;

Λοιπόν, και γι’ αυτό το τόσο μείζον θέμα χρειάζεται σκέψη;
Και γι’ αυτό πρέπει να έχεις μπάρμπα στην Κορώνη, να έχεις γνωριμίες ή να είναι κάποιος που "λύνει και δένει" για να λυθεί ο Γόρδιος Δεσμός;

Το πρόβλημα είναι πολύ απλό:
Μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων, αυτό που λένε ΑΤΜ στήν Ιτέα.
Είναι το μηχάνημα ανάληψης χρημάτων που έχει μία τράπεζα για να εξυπηρετεί τους πελάτες της και να μπορεί ο κόσμος να πάρει λεφτά ανά πάσα στιγμή.
Είναι αυτό που είναι ακουμπισμένο σε ένα ντουβάρι, έχει ένα πληκτρολόγιο και βάζεις μια κάρτα και σου βγάζει παράδες.
Δεν έχεις μετρητά;...πηγαίνεις εκεί και αυτό σου δίνει!
Εδώ που τα λέμε, έχει λύσει τα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων, που μ’ αυτό το μηχάνημα έχουν αντικαταστήσει τις ουρές στην τράπεζα όταν χρειάζονται μετρητά.

Δηλαδή, τι πρέπει να έχει ένα μεγάλο χωριό, για να καταδεχτεί μια τράπεζα να τοποθετήσει ένα τέτοιο μηχάνημα; 
Θεόστραβος να είναι κανένας, θα δει πόσο αναγκαίο είναι, και μάλιστα σήμερα εν μέσω κρίσης!
Δεν ξέρω για ποιό λόγο ακόμα δεν υπάρχει ένα τέτοιο στην Ιτέα και αν ενδιαφέρθηκαν οι αρμόδιοι φορείς ώστε να το αποκτήσει. Πρέπει όμως άμεσα να γίνει για την εξυπηρέτηση και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι δημότες της αλλά και των διπλανών χωριών Πέτρινο, Φύλλο, Αστρίτσα, Συκεώνα, Υπέρεια κ.λ.π..
Η τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ (Αγροτική) τουλάχιστον έπρεπε να λύσει το ζήτημα εδώ και χρόνια λόγω της πελατείας της που στο μεγαλύτερο μέρος είναι αγρότες.

Σήμερα, ένα ΑΤΜ λόγω της επικείμενης κατάστασης (Capital Controls) είναι απαραίτητο σε κάθε τόπο.
Πολύ περισσότερο, όταν αυτός ο τόπος έχει κόσμο που έρχεται και φεύγει, αγροτόκοσμο, έχει κίνηση όπως είναι η Ιτέα. Στην σημερινή οικονομική κατάσταση που βιώνει ο αγρότης και ο συνταξιούχος ακόμα και τα λίγα, αλλά καθημερινά χιλιόμετρα μέχρι τον Παλαμά ή οπουδήποτε αλλού φαντάζουν ολοκληρο ταξίδι.

Υπάρχει χώρος στην πλατεία, κοινοτικός και ιδιωτικός.
Μια απόφαση είναι και θα είναι και κερδοφόρα.
Αν κι εσείς αναγνώστες μου έχετε κάποιον γνωστό που "Λύνει και δένει" σε κάποια τράπεζα, πείτε του για ένα ΑΤΜ στήν Ιτέα.
Δεν μπορεί, κάποιος θα έχει τα μάτια του ανοιχτά...!!!

Παύλος Σαμαράς

Οπως θα διαπιστώσετε και στον χάρτη με τα ATMs της Πειραιώς της περιοχής μας το πιο κοντινό και μοναδικό είναι του Παλαμά


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά διερωτάμαι πώς είναι δυνατόν το 2015 να μην υπάρχει ένα έστω ΑΤΜ σε ένα κεντρικό χωριό, ώστε να εξυπηρετούνται οι δημότες. Δεν είναι μόνο παράλογο, αλλά και εξωπραγματικό. Ειδικά τώρα με τα capital controls, φαντάζομαι την καθημερινή δυσκολία διαβίωσης των κατοίκων..

Πέννυ Ζαμπούκα

Ευάγγελος Θανασούλης είπε...

Θυμάσαι ποτέ φίλε μου κάποια τράπεζα να σκέφτηκε πέρα από τα κέρδη της και τους πελάτες της; Το κακό είναι ότι και η πολιτεία ακολουθεί το παράδειγμα των τραπεζών. Κάθε κυβέρνηση αφαιρούσε όλο και κάτι απαραίτητο από την Ιτέα. Ο Σταθμός Χωροφυλακής, το Ταχυδρομείο, το Αγροτικό Ιατρείο, η Κοινότητα και το Δημαρχείο και δεν ξέρω τι άλλο στο μέλλον. Οι σημερινοί διάλεξαν να ανοίξουν πάλι την ΕΡΤ με 3.000 άτομα προσωπικό τη στιγμή που τα γερόντια στα χωριά βλέπουν γιατρό στη χάση και στη φέξη...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΛΛΗΣ είπε...

Ένα χώρο ασφαλή και ενδιαφέρον από τους κατοίκους. Και επειδή υπάρχουν και οι δύο προΥποθέσεις, δεν έχετε παρά να κυνηγήσετε το θέμα με συνεχεις παραστάσεις και οχλήσεις.

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Ναι, όπως κυνηγησαμε και τρέξαμε για ολα τα υπόλοιπα που έφυγαν...... σσσσσ ησυχία, η Ιτέα κοιμάται....

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου εδω μονο τα νερα και τα καναλια μας ενδιαφερουν, και σε αυτο ακομα αχρηστοι ειμαστε παλι προβληματα εχουμε και θα ασχοληθουμ με τα υπολοιπα προβληματα που αναφερεις κατα καιρους;
Δυστυχως αυτος ο τοπος δεν διορθωνεται με τιποτα...μα με τιποτα λεμε!
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΥΚΝΗΣ είπε...

Pavlo gia ta ATM to xereis poli kala tha empenan apo 2007

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής