Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Κάτω τα χέρια απο τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους

Οι επαγγελματίες αγρότες, είναι οι Ακρίτες της υπαίθρου με τον αριθμό αυτών και των οικογενειών τους να υπερβαίνει το 1 εκατομμύριο.
Παράλληλα, από τον πρωτογενή τομέα, άμεσα ή έμμεσα, αποκτούν εισόδημα τουλάχιστον άλλα 120 επαγγέλματα.

Οι αγροκτηνοτρόφοι τροφοδοτούν και κινούν την παραγωγική αλυσίδα τυποποίησης – μεταποίησης όλων των αγροτικών προϊόντων (βιομηχανίες γάλακτος, εκκοκκιστήρια βάμβακος, εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας, τυροκομεία, αλευρόμυλους, ελαιουργεία, κλπ.).
Συμβάλλουν θετικά στο ισοζύγιο της χώρας με τις διεθνείς εξαγωγές πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων και την ώθηση του αγροτουρισμού αλλά κυρίως τροφοδοτούν την εγχώρια αγορά με ποιοτικά προϊόντα.
Με τη δραστηριότητά τους, συντηρούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και κυρίως τον ΟΓΑ.
Χωρίς αγροτικά εισοδήματα καμία Περιφερειακή πόλη δεν θα μπορέσει να σταθεί οικονομικά.

Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα;
Επιπρόσθετες στρατιές ανέργων!

Εύλογα τίθεται το ερώτημα:
Υπάρχει άραγε Πολιτικό Κόμμα, Φορέας, κοινωνική ομάδα και οποιοσδήποτε νοήμων Έλληνας, που επιθυμεί την καταστροφή αυτής της βαριάς βιομηχανίας, αυτού του βασικού πυλώνα της οικονομίας της χώρας;
Εμείς οι επαγγελματίες αγρότες, μαζί με τους ανθρώπους των 120 συνδεδεμένων επαγγελμάτων, δε θα επιτρέψουμε σε κανένα να μας διώξει από το χωράφι, το μαντρί, τη δασική εκμετάλλευση, την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος ως 100kwκλπ και προτείνουμε:
Να διατηρηθεί η πρόσθετη επιβάρυνση που προκύπτει από το Ν. 4328/2015 άρθρο 2 παρ. 1, όπου οι επαγγελματίες αγρότες πλήρωσαν προκαταβολικά το Μνημόνιο 3 που πρόκειται να ψηφιστεί με 500 εκατ. Ευρώ πέραν των υπολοίπων φορολογικών επιβαρύνσεων που καθορίζονται με το Ν. 4172/2013 άρθρο 29 παρ. 3 και τα οποία επιβάλλεται να ισχύουν και για τα επόμενα έτη.

Εξάλλου, από τον αγρότη δεν φοροδιαφεύγει ούτε ένα ευρώ, λόγω του Κρατικού και Ευρωπαϊκού Ελέγχου των συναλλαγών (ΟΣΔΕ, Δορυφορική Λήψη, ΟΠΕΚΕΠΕ, ΔΑΟΚ, κλπ).

Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν οι παρακάτω άμεσες επιπτώσεις:
Ραγδαία μείωση ή και μηδενισμός των Κρατικών Εσόδων από τους επαγγελματίες αγρότες καθώς και από τον τζίρο 120 επαγγελμάτων άμεσα εμπλεκομένων – συνδεδεμένων με την αγροτική οικονομία λόγω εγκατάλειψης της δραστηριότητάς τους.

Λουκέτα στα χωράφια λόγω της ασύμφορης καθώς και στις ντόπιες βιομηχανίες τυποποίησης – μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
Άραγε προς τι, τόσος αγώνας για να ανοίξουν τα εργοστάσια ζάχαρης, που θα μείνουν χωρίς αντικείμενο; Τι λόγο ύπαρξης θα έχουν τα εκκοκκιστήρια βάμβακος, τα εργοστάσια βιομηχανικής ντομάτας, ελαιουργίας, τυροκομεία, σφαγεία και εκατοντάδες άλλα;

Πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος
Ερήμωση της υπαίθρου, με κοινωνικά αλλά και Εθνικά επακόλουθα καθώς και σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Καλούμε την Ελληνική Βουλή:
Να λάβει υπ’ όψιν τα παραπάνω και να μη συμπράξει στην ισοπέδωση μιας παραγωγικής αλυσίδας που αφορά 3 εκ. ανθρώπους.
Να λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφευχθεί ο επικείμενος πόλεμος, με ανεξέλεγκτες διαστάσεις, διότι ο Σεπτέμβριος πλησιάζει και δε θα επιτρέψουμε να συμβεί, αυτό που προγραμματίζεται εν αγνοία ή και με μεταλλαγμένα σκουπίδια, μεταλλαγμένα δηλητήρια και σάπια κρέατα.

Γιαννάκος Βασίλειος
Αγρότης, Εκπρόσωπος Αγροτικού Συνεταιρισμού Καρδιτσιωτών Αγροτών «Η ΝΕΑ ΕΝΩΣΗ»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής