Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η 25η Μαρτίου

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η 25η Μαρτίου.
Ο καιρός όμως δεν ήταν με το μέρος μας αφού η βροχή και το τσουχτερό κρύο έκαναν κάποιους συγχωριανούς να μην παρευρεθούν ωστόσο ο πολύς κόσμος μαζεύτηκε και παρακολούθησε την παρέλαση κάτω απο ομπρέλες.
Μετά την θεία λειτουργία έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στην πλατεία του χωριού μας, απο όλους τους τοπικούς φορείς.
Στη συνέχεια μίλησε ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ιτέας Δημήτρης Κουτρομάνος και απήγγειλαν ποιήματα οι μικροί "ήρωες" ντυμένοι τσολιαδάκια.
Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών και το καμάρωμα των γονιών με τις κάμερες να αποτυπώνουν τις όμορφες στιγμές της.

Από κείνα τα χρόνια έως σήμερα με συγκινούσε το θαυμαστό επίτευγμα των Ελλήνων με την Επανάσταση του 21 κατά των Τούρκων τόσο πολύ, όσο κανένα άλλο ιστορικό γεγονός της χώρας μας. Είναι αδιανόητο πως κατόρθωσε αυτός ο λαός να κρατήσει άσβεστη τη φλόγα της ελευθερίας 400 ολόκληρα χρόνια κάτω από καθεστώς υποδούλωσης.
Είναι μεγαλόπρεπο που θυσίασε τόσα πολλά για να ζουν ελεύθερα οι επόμενες γενιές.
Δηλαδή να ζούμε ελεύθερα ΕΜΕΙΣ.
Η σημερινή Ελλάδα τους χρωστάει πολλά και πάνω απ’ όλα την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ".
Οι σημερινοί Έλληνες αντιθέτως έχουν υποθηκεύσει την ανεξαρτησία των επόμενων γενιών. Τουλάχιστον ας κρατήσουμε άσβεστη την μνήμη και ας προάγουμε τον Πολιτισμό μας που είναι το μεγαλύτερο όπλο εναντίον κάθε μορφής σκλαβιάς.







































2 σχόλια:

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Με αφορμή το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη για την 25η Μαρτίου θα ήθελα να πω τούτο.
Κύριε Υπουργέ,
διάβασα το μήνυμα που στέλνετε στα παιδιά μας, στα παιδιά όλης της Ελληνικής Επικράτειας για την 25η Μαρτίου και ομολογώ, πέραν του ότι δεν έβγαλα κανένα νόημα, δεν μου θύμιζε και τίποτα που να αφορά την σκλαβιά των Ελλήνων από τον Τούρκικο ζυγό αλλά και των αγώνα τους για ελευθερία. Για την ελευθερία αυτή που εμείς σήμερα έχουμε και δώσαμε σε σας το δικαίωμα να γίνεται υπουργός.

Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και σεβασμού σε όλους εκείνους που έδωσαν την ψυχή και το αίμα τους για να ελευθερώσουν την Ελλάδα μας από τους Τούρκους. Σε όλη την Ελληνική Επικράτεια αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία τελείτε Επιμνημόσυνη Δέηση για τους ήρωες της Επαναστάσεως του 1821. Μέσα από τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις τους τιμούμε. Απ' άκρη σ' άκρη στην Ελλάδα τηρούμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.
Δεν είναι μέρα γιορτής για την "δημιουργία της νέας παιδείας". Παιδεία και γράμματα οι Έλληνες έχουν από τα αρχαία χρόνια (αν σας λέει κάτι αυτό).

Η 25η Μαρτίου κ. Υπουργέ είναι μέρα μνήμης στους νεκρούς μας ήρωες, μην προσπαθείτε να μεθοδεύσετε άλλες καταστάσεις.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

χρονια πολλα!!!η ελλαδα ποτε δεν πεθαινει!!!Αντεξε παρα πολλα για πολλα χρονια!!χωμα ποτισμενο με αιμα δεν χαριζεται ευκολα!!! οι ελληνες ΠΡΕΠΕΙ και το οφειλουμε στους προγονους μας να παραδωσουμε στα παιδια μας μια ΕΛΛΑΔΑ που να κατοικουν ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ορθοδοξοι και να εμποδισουμε το ξηλωμα που αρχισαν στην θρησκεια στην ιστορια στην παιδεια στην οικογενεια!!ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ εχουν μεγαλη ευθυνη και περα απο τις μπουρδες του υπουργου για γενεθλια χαχα ΠΡΕΠΕΙ να διδαξουν στα παιδια την θρησκεια μας που μονον για αγαπη και ειρηνη μιλαει την ιστορια μας για τους αγωνες των προγονων μας απο πολυ παλαια μεχρι και προσφατα στο ενδοξο 1940 για τους διωγμους των ελληνων που μονον "συνωστισμος" δεν ηταν στην ΣΜΥΡΝΗ!!!

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής