Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Αδεια χαμόγελα και μούγγα...

Πολλές οι εκκρεμότητες και μπλέξαμε και πάλι.
Όπου κι αν σταθείς, και όπου κι αν κοιτάξεις ένας μαλακοΕυροπαίος, μας δείχνει τον μεσαίο του δάχτυλο και μας κοροϊδεύει.
Και μέσα σ’ αυτή την εθνική κατάθλιψη, (αγροτικό, μέτρα, μεταναστευτικό κ.λ.π.) συνεχίζεται και η μεταξύ μας φαγωμάρα.

Ένα σωρό λόγια και κουβέντες, και όλοι έχουν πάντα ένα δίκιο.
Άδεια πορτοφόλια, πρόσωπα άδεια από χαμόγελο και με μια γενική "μούγγα", βγάλαμε κι αυτόν τον Χειμώνα, με την "προσμονή" να ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα, και έτσι να’ρθεί η Άνοιξη να φέρει το προσάναμμα και το ρευστό, που θα μας πάει λιγάκι παρακάτω.
Κι αφού η "απόβαση" των σημερινών "αριστερών" σωτήρων απέτυχε, χάσαμε και την δικαιολογία οτι μας ψεκάζουν.
Εμπιστοσύνη, ελπίδα, υπομονή όλα πήγαν κατά διαόλου, κι όλα έγιναν θυμός και μίσος, κι ένα ατέλειωτο φόρτωμα στις πλάτες μας, και στις πλάτες των παιδιών μας, που δεν λέει να ξεφορτώσει και ν' αδειάσει.
Με ή χωρίς εκλογές στον ορίζοντα, επιστροφή δεν δείχνει να υπάρχει, ούτε και ελπίδα με τούτους τους εθνοσωτήρες, που ότι δεν τους βολεύει το βαφτίζουν χούντα και βλέπουν ακροδεξιούς παντού. Κρίμα όμως για κάποιους παλιούς ιδεολόγους αριστερούς.
Μέχρι να καταλάβουν που πήγαν οι αξίες και οι ιδέες τους, οι διαχειριστές του μαγαζιού θα μετρούν μπακαλοτέφτερα και θα κόβουν συνέχεια ότι και από όπου βρούν.

Και είναι τόσο προσηλωμένοι στη καρέκλα τούτοι οι "πρώτη φορά αριστεροί" και τυχοδιώκτες, που δεν βλέπουν καν της κοινωνίας το συνεχώς παλλόμενο...μεσαίο δάχτυλο!!!

Παύλος Σαμαράς
Δεν υπάρχουν σχόλια: