Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Σύλλογος Γυναικών Παλαμά: Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ το 1977, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να  τη γιορτάσουν ως μια μέρα κινητοποιήσεων για την υποστήριξη της ισότητας και την αξιολόγηση των γυναικών στην κοινωνία.

Η Γυναίκα ήταν είναι και θα συνεχίσει να είναι ένα σύμβολο αγάπης ομορφιάς , στοργής αλλά και κατανόησης εγκαρτέρησης  και τρυφερότητας.
Υπάρχει κάτι πιο όμορφο από τη γυναίκα;
Μπορούμε να της αρνηθούμε μήπως το δικαίωμα να επενδύσει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας της και των οραμάτων της;
Από τη φύση της είναι πλασμένη για τη μητρότητα, τη συντροφικότητα, τη δεκτικότητα και: παράλληλα προικισμένη με απίστευτη δύναμη και αντοχή.

Σήμερα οι γυναίκες όλου του κόσμου μάχονται για να πετύχουν τα αυτονόητα
Την εξάλειψη των διακρίσεων και τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος όπου να μπορεί να ζει κανείς και να εργάζεται χωρίς εμπόδια και προκαταλήψεις.

Η ισότητα των φύλων αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και βασικό στόχο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής χώρας. Όραμα μας είναι μια κοινωνία στην οποία άνδρες και γυναίκες μοιράζονται εξίσου τα αγαθά, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα στην εργασία  στην πολιτική, στην εξουσία, στον ελεύθερο χρόνο στην οικογένεια χωρίς το βάρος των στερεότυπων του φύλου που προδιαγράφει  διαφορετικούς ρόλους για άνδρες και γυναίκες ,αντρικά  και γυναικεία  επαγγέλματα, διαφορετικές αμοιβές, καθήκοντα και απολαβές, διαφορετικά πρότυπα ζωής.

Οι Γυναίκες του Παλαμά τιμούν και γιορτάζουν την 8η του Μάρτη δίνοντας ραντεβού το βράδυ της Τρίτης στις 8μμ στην ταβέρνα ΠΕΥΚΑΚΙΑ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΛΑΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής