Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Παλαμά με θέμα "Πρόληψη και Υγεία το Καλοκαίρι"

Το Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στον Παλαμά με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών  ημερίδα με θέμα "ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ"

Είναι θέματα και προβλήματα που αφορούν μικρούς και μεγάλους.
Προσπαθούμε όλοι μας να απολαύσουμε τον ήλιο, τη θάλασσα και τις διακοπές γιατί έχουμε ανάγκη στιγμές χαλάρωσης και φυγής από την καθημερινότητα.
Ξέρουμε  όμως πώς να προφυλαχτούμε;

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:

O Kος Χρούμπ Ιωσήφ (ειδικός παθολόγος, συντονιστής διευ/της του Κ.Υ .ΠΑΛΑΜΑ) με θέμα "Η σημασία της πρόληψης"
Η Κα Ελένη Κατράνα –Τζέλλα (ειδικός ιατρός Δερματολόγος –Αφροδισιολόγος) με θέμα "Ήλιος και Δέρμα"
Ο Κος Σωτήρης Τζέλλας (Χειρούργος Ω.Ρ.Λ) με θέμα "Συνήθη Ω.Ρ.Λ. προβλήματα του καλοκαιριού"

Η πρόληψη είναι ο πιο σύγχρονος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των κυριότερων ασθενειών της εποχής μας. Ο προληπτικός έλεγχος  μειώνει σε μεγάλο βαθμό τους διάφορους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου. Οι γυναίκες θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά με μαστογραφία, test pap και αργότερα οστεοπορωση.
Οι άντρες να ελέγχουν τον προστάτη για καρκίνο.
Ο  Κος Χρουμπ υποστήριξε με έμφαση ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση κανονικού σωματικού βάρους, η  τακτική σωματική άσκηση, η υγιεινή διατροφή καθώς και η αποφυγή καπνίσματος και κατανάλωσης αλκοόλ.

Οι κίνδυνοι που κρύβει η αλόγιστη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία αναπτύχθηκαν από την ειδικό Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο Ελένη Κατράνα-Τζέλλα. Σ ’αυτούς τους κινδύνους περιλαμβάνονται ο καρκίνος του δέρματος, η φωτογήρανση κ.α. Τονίστηκε η μεγάλη σημασία της πρόληψης και της φωτοπροστασίας  με τη σωστή χρήση των αντηλιακών και η σημασία της έγκαιρης διάγνωσης στη σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία των προβλημάτων που προκαλούνται από τον ήλιο.

Το καλοκαίρι ακόμα και το μπάνιο στη θάλασσα και την πισίνα όμως μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Τη σημασία του να γνωρίζουμε τι μπορεί να μας συμβεί και πώς να το αντιμετωπίσουμε ανέπτυξε ο Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Τζέλλας Σωτήρης.
Εξωτερική ωτίτιδα, μυκητιάσεις ωτός, τραυματικές ρήξεις τυμπάνου, ναυτία των ταξιδιωτών και άλλες παθήσεις που συνδέονται με τις καλοκαιρινές διακοπές μπορούν να αποφευχθούν και να αντιμετωπιστούν εύκολα με τα κατάλληλα μέτρα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπ/ποι της δημοτικής αρχής  εκπ/ποι φορέων και πλήθος κόσμου.

Ο Σύλλογος Γυναικών σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής