Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

"ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ" απο τον Σύλλογο Γυνακών Ιτέας

Θεσμό αποτελεί για την Ιτέα Καρδίτσας η γιορτή της πίτας που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι στο κεφαλοχώρι του Δήμου Παλαμά.
Ο Σύλλογος Γυναικών Ιτέας σε πείσμα των δύσκολων καιρών κρατά σφιχτά τους δεσμούς αγάπης, αλληλεγγύης και συνεργασίας και διατηρεί την παράδοση χωρίς άλλες δυνάμεις στήριξης παρά μόνο τη δύναμη των μελών του, των συγχωριανών του και των φίλων του Συλλόγου.

Πίσω από τη πίτα υπάρχει μια μακρά σειρά γυναικών, ιστορίες αγάπης, ένα παραμύθι αιώνων.
Η πίτα έχει συνδεθεί με όλες τις εκφάνσεις του κύκλου της ζωής.
Η παράδοση διατηρείται ζωντανή και εξελίσσεται όταν συμβαδίζει με τη ζωή μας.

Η "ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ" στη Ιτέα Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 25 Ιουνίου.

Την όμορφη εκδήλωση στην πλατεία του χωριού πλαισίωσαν χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
Το εφηβικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Ιτέας χόρεψε πραγματοποιώντας μια εξαιρετική παράσταση αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα όλων, καθώς επίσης και το εξαιρετικό χορευτικό απο το Anhui της Κίνας όπου ένωσε μουσικά τους δύο πολιτισμούς σε μια μοναδική παράσταση, ενώ ο Ηλίας Μακρής (DJ) ανέλαβε την διασκέδαση του κοινού για το τέλος.

Την Γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο πατήρ Βασίλειος Γερούκης, η βουλευτής του νομού Ασημίνα Σκόνδρα, ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Τσιάκος, οι αντιδήμαρχοι Αντώνης Λωρίδας και Ιάσωνας Τσιρώνης, ο δημοτικός σύμβουλος Μάκης Κοντοβάϊος, ο πρόεδρος ΔΟΠΑΠΑΠ Αρης Τσίρας κ.α.

Το Δ. Σ. ευχαριστεί θερμά για την παρουσία τους στη χθεσινή τους εκδήλωση το εφηβικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιτέας, την εταιρεία μουσικών και χορευτικών μελετών Νικόλαος Πλαστήρας, τον πολιτιστικό σύλλογο Σοφάδων "το Χοροπάτημα" και τους υπεύθυνους καθηγητές φυσικής αγωγής Καρβούνη Γιάννη και Ταγκούλη Βάσω αντίστοιχα για την υπέροχη δουλειά τους!!!































2 σχόλια:

ΤΖΕΝΗ ΜΑΚΡΗ είπε...

Παύλο για την ονοματική σου εορτή,σου εύχομαι ολόψυχα Χρόνια Πολλά,υγεία,ευτυχία & δημιουργικότητα.Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την αμέριστη στήριξη,βοήθεια,συμπαράσταση & προβολή των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Συλλόγου Γυναικών Ιτέας στα 4 χρόνια που είμαι Πρόεδρος.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΕΝΗ ΜΑΚΡΗ

Βασίλης Γκερμπεσιώτης είπε...

Ολα καλά κι ολα ωραία αλλά απο φιλοξενία απαράδεκτοι. Προτεραιότητα έχουν οι φιλοξενούμενοι, είναι το α και το ω της πρόσκλησης.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής