Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Χαλαρώστε…το Facebook δεν θα κάνει δημόσιες τις φωτογραφίες σας

Όταν κάνατε την εγγραφή σας στο Facebook αποδεχθήκατε τους όρους του.
Ναι εκείνο το τετραγωνάκι που έγραφε «αποδέχομαι τους όρους» και έπρεπε να τo τσεκάρετε. Δηλαδή σε απλά ελληνικά έχετε υπογράψει ηλεκτρονικά ένα ιδιωτικό συμφωνητικό ανάμεσα σε εσάς και την εταιρία του fb και ότι δήλωση και να γράψετε στο timeline σας είναι περιττή καθότι είστε μέρος ενός κοινωνικού δικτύου με τους δικούς του κανονισμούς και όρους χρήσης.

Τους όρους χρήσης του fb μπορείτε να τους διαβάσετε ΕΔΩ.

Το παραπάνω ψευδές κείμενο και διάφορες παραλλαγές του, που ΔΕΝ θα προστατέψει τα προσωπικά σας δεδομένα, είναι μια μετάφραση του παρακάτω.


Το κείμενο κυκλοφορεί πολλά χρόνια, και όσα αναφέρει, αν και φαίνονται ότι έχουν νομική βάση δεν είναι τίποτα παραπάνω από σκουπίδια του διαδικτύου που ξεγελούν τους χρήστες για να τα αναπαράγουν στο facebook.
Τα άρθρα L.111,112 και 113 του κώδικα πνευματικής ιδιοκτησίας δεν υπάρχουν.
Ο Νόμος UCC που αναφέρει το κείμενο είναι o Uniform Commercial Code (Ενιαίος Εμπορικός Κώδικας) των ΗΠΑ που ψηφίστηκε το 1952 με σκοπό να ρυθμίζει τις διαπολιτιακές εμπορικές συναλλαγές εντός των ΗΠΑ και τις παραγράφους 1-308 και 1-103 μπορείτε να τις δείτε στις παρακάτω εικόνες, (από τη βιβλιοθήκη της νομικής σχολής του πανεπιστημίου Cornell)
Το καταστατικό της Ρώμης είναι η συνθήκη με την οποία ιδρύθηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Στις 26 Νοε 2012 το facebook έχει δημοσιεύσει ανακοίνωση σχετικά με το συγκεκριμένο hoax.

Οπότε...ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής