Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Βαγγέλης Λύτρας: Στον Δήμο Παλαμά ξέχασαν...την απλή καθημερινότητα.

Με αφορμή το άρθρο του Αντιδημάρχου Ιάσονα Τσιρώνη θα ήθελα να πω τα εξής:
Αφήστε τα μεγάλα λόγια και τις τυμπανοκρουσίες και βγείτε έξω στα χωριά μας να δείτε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι δημότες.
Το χωριό μας είναι εγκατελειμένο και ξεχασμένο από τούς θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Καθαρίζεται πλέον μόνο σε Εθνικές επετείους (28η Οκτωβρίου, 25η Μαρτίου κ.λ.π.) και σε εκδηλώσεις αλλά και πάλι όχι σε όλες.
Εδώ και δυο χρόνια η μάχη με την απλή καθημερινότητα των πολιτών έχει χαθεί.
Πεζοδρόμια γεμάτα χόρτα, υπόνομοι βουλωμένοι, πλατείες ακάθαρτες, δημοτικά κτήρια σε άθλια κατάσταση και εσείς μιλάτε για έργα.
Πρέπει να αντιληφθείτε πλέον ότι με λόγια δεν γίνεται τίποτα οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσατε την αύξηση 15% των τελών φωτισμού και καθαριότητας και αναρωτιέμαι...ΓΙΑΤΙ;;;
Για τις "προσφερόμενες" υπηρεσίες που δεν παρέχονται;;;
Όλα τα παραπάνω είναι δυστυχώς αυτονόητα που πρέπει ο Δήμος να παρέχει στους Δημότες....τα απλά και καθημερινά!!!

Υ.Γ.
Μετά από όλα αυτά τα προβλήματα που σας ανέφερα, και που ταλανίζουν τα χωριά μας, κύριε Αντιδήμαρχε σας προσκαλώ σε μια ευρεία σύσκεψη στην Ιτέα, μεταξύ θεσμών και Δημοτών με ανταλλαγή απόψεων για να βρεθεί επιτέλους κάποια λύση και να σταματήσει επιτέλους η διαιώνιση αυτών.

      Με τιμή
Ευάγγελος Λύτρας
Πρόεδρος Τ.Κ Ιτέας

και για του λόγου το αληθές...








11 σχόλια:

Τζέλλας Κώστας είπε...

Μια φωτογραφία χίλιες λεξεις....Αυτή είναι η κατάσταση στο Δήμο Παλαμά και ας πάψουν ορισμένοι όψιμοι αυτοδιοικητικοι να αυτοπροσδιορίζονται σωτήρες. Παχιά -κούφια λόγια.

Angelina Tsetla είπε...

Ξάδερφε εισαι θεος

Ιάσων Τσιρώνης είπε...

Δεκτή η πρότασή σου φίλε πρόεδρε. Πρώτος εγώ αν κατάλαβες λέω για τη δύσκολη κατάσταση του Δήμου μας.Να μιλήσουμε για όλα τα θέματα χωρίς να κρύψουμε τίποτα.Επειδή κι εσύ εισαι τίμιος και καθαρός θέλω να σου πώ οτι με στεναχωρεί το γεγονός ,να λες για μένα ''αφήστε τα μεγάλα λόγια''.Είπα λίγα και μονο αυτα που κι εσυ έλεγες πρίν δύο χρόνια. Επαναλαμβάνω οτι αναφέρθηκα στα οικονομικά κυρίως και ειμουν πολυ προσεκτικός.Μην λοιπόν πεφτεις στην παγίδα να προσπαθείς να ''σώσεις'' αλλους.Σου αξίζει κάτι καλύτερο,και χαίρομαι που προσπαθείς για το χωριο σου.Είμαστε στον ίδιο δρόμο,στο δρόμο της αξιοπρέπειας. Πάντα δεκτά τα σχόλιά σου,γιατί γινόμαστε όλοι λίγο καλύτεροι.

Γιωργος Ριζος είπε...

Συγχαρητηρια στο Προεδρο για την δημοσιοποιηση των προβληματων!! Ειναι για καλο ολων και οχι για αντιπαραθεση!! Ετσι κινητοποιουνται πιο γρηγορα οι αρχες και μπορει ο κοσμος να τις αξιολογησει αναλογως!!!

Καλλιόπη Κούλιου είπε...

Και που να δειτε στα πιο μικρα χωρια π χ στο πετρινο σ ε λιγες μερες εχουμε πανηγυρι.Το απολυτο χαος.Η Δημοτικη αρχη αφαντη.Πιστευω πως δεν υπαρχει βουλειση,πληρης αδιαφορια.ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Κώστας Κούλιος είπε...

Εδώ δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το πόσιμο νερό που είναι ζωτικής σημασίας. Όλοι το ξέρουμε και κάνεις δεν μιλάει. Ο καρκίνος σαρώνει στο χωριό μας. Σιγά μην ασχοληθούν με την καθαριότητα και ιδικά στον Πετρινο , σε ένα τόσο δα μικρό χωριό. Πάντως πρέπει να ξέρουμε όλοι το εξής: για να σου λύσει η δημοτική αρχή κάποιο πρόβλημα θα πρέπει κάποιος να το αναδείξει. Έχουμε κάνει κάποια κρούση στον δήμο για τα προβλήματα του χωριού μας. Νομίζω πως όχι. Ας φροντίσουμε λοιπόν να επικοινωνησουμε τα προβλήματα μας στην δημοτική αρχή. Ας παράδειγματηστουμε από από την παραπάνω αναφορά.

Καλλιόπη Κούλιου είπε...

Παρτε προτωβουλιες η νεολαια.

Θεόφιλος Ζώνας είπε...

Μη παλεύεις ποτέ με τα γουρούνια, γιατί αυτά το ευχαριστιούνται και εσύ απλά γεμίζεις λάσπες...
Απλή συμβουλή,με αγάπη πάνω απ´όλα ..

Dimitris Kontovaios είπε...

Καλή η συμβουλή Θεοφιλε αλλά είναι πλέον αργά..... Έχει ποτίσει το κορμί λάσπη και γουρουνιλα εδω και χρόνια....

ΣΟΦΙΑ ΝΑΣΙΑΚΟΥ είπε...

Δυστυχώς έτσι γίνεται παντού! Και εδώ που μένω στο Πόρτο Ράφτη 'που είμαι δημοτης 'τα τελευταία χρόνια επισημαινουμε τα προβλήματα στο διαδίκτυο κλπ....
Έρχονται όμως απαντήσεις αλλά πραγματικές λύσεις.....άστα !!!

Κ.Ν είπε...

Γράφεται κ. Αντιδήμαρχε στο άρθρο σας,

"Το δεύτερο αγκάθι για το Δήμο μας, οι δικαστικές αποφάσεις.
Ο Δήμος που έχει γίνει γνωστός πανελληνίως για το θέμα αυτό.
Ήδη εξοφλήσαμε δικαστικές αποφάσεις αξίας περίπου 900.000€ ενώ υπάρχουν ακόμα στο Δήμο αγωγές που εκκρεμούν και ξεπερνούν τις 600.000€! Ένας Θεός ξέρει το που θα φτάσει το ύψος των δικαστικών αποφάσεων! Όλες οι αγωγές αφορούν την περίοδο πριν την ανάληψη της διοίκησης από τη νέα Δημοτική αρχή."

Να αναφέρεται ονομαστικά τα Νομικά πρόσωπα και τους εκάστοτε προέδρους αυτών που τα άφηναν όλα απλήρωτα για να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Σας το λέω αυτό γιατί και οι επόμενοι που θα 'ρθούν θα πουν τα ίδια για εσάς και τους συναδέλφους σας, έτσι στο αόριστο κι αυτοί. Αυτό πρέπει να σταματήσει.
Ως δημότες έχουμε σιχαθεί να ακούμε πάντα ότι φταίνε οι προηγούμενοι!
Επίσης από τον πρώην Δήμο Φύλλου πήρατε 1.400.000 ευρώ, έγινε κάποιος έλεγχος όταν αναλάβατε, που πήγαν αυτά τα λεφτά; πως τα διαχειρίστηκαν οι προηγούμενοι κτλ. Γνωρίζετε αν αυτά τα λεφτά χρησιμοποιήθηκαν για έργα;
Είναι δημόσιο χρήμα.
Κάποιοι μας έλεγαν ότι όοοολα αυτά τα λεφτά πήγαν στις δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν. Και εσείς συνεχίζετε να μας λέτε ότι εκκρεμούν ακόμα αποφάσεις! Μήπως τελικά ο Δήμος σας (τον λέω έτσι γιατί δεν μπορώ να νιώσω ότι ανήκω στο Δήμο Παλαμά, όταν για το χωριό μου δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα εδώ και 5 χρόνια) ξεχρεώνει τα δάνεια του κράτους;
Οι δημότες κ. Αντιδήμαρχε δεν έχουν ανάγκη από λόγια και χαρτιά. Έχουν ανάγκη από λύσεις της καθημερινότητας και από σχεδιασμούς που φέρνουν ανάπτυξη. Άραγε μπορείτε να μας πείτε τι έχετε στα σκαριά για την ανάπτυξη της Δημοτικής Ενότητας Φύλλου;
Και μη μου πείτε και σεις για τα κανάλια και το νερό. Προσωπικά τα θεωρώ δεδομένα όσο κι να σας ακούγεται περίεργο!
Συγκεκριμένα πράγματα 1... 2.... 3.... κτλ.
Να είστε πάντα καλά.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής