Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ενα εκατομμύριο επισκέψεις...τυχαίο;

Δειλά - δειλά ήρθα εδώ σ’αυτό το χώρο, στον χώρο του Internet και του blogin...
Αφορμή πάντα η αγάπη μου για αυτόν τον τόπο και τούς ανθρώπους του...
Πάνε πέντε χρόνια από τότε που γεννήθηκε η "Ιτέα Καρδίτσας"
Κι εγώ, που απ’ τα παιδικά μου χρόνια είχα το "κουσούρι" του γραψίματος, έβγαλα τα "συμπράγκαλά μου" στο κατώφλι μου, και κάθισα να γράψω για τον τόπο μου, να σχολιάσω, να γκρινιάξω, και να μελαγχολήσω ακόμα.
Δεν περίμενα τίποτα παραπάνω, παρά μονάχα τη χαρά να μπορούμε να λέμε αυτά που θέλουμε, έτσι όπως θέλουμε να τα πούμε, και να τα βγάζουμε από μέσα μας να ξαλαφρώνουμε.
Καμιά φορά οι άνθρωποι θέλουν να βγάλουν από μέσα τους τόσα πολλά, θέλουν να πουν τόσα πολλά, που τελικά μιλάνε όλοι μαζί και κανείς δεν ακούει...
Κι εκεί που είπα, δημιούργησα επιτέλους ένα μέρος φιλικό να βγούμε να λέμε τον πόνο μας γι’ αυτόν τον τόπο που μας μεγάλωσε και αγαπήσαμε, και να γκρινιάξουμε, και όποιος θέλει ας νοιαστεί, βρέθηκα χωρίς να το καταλάβω να γυρνάω από γωνιά σε γωνιά του χωριού, καταγράφοντας με την καμερά μου κάθε εκδήλωση, γιορτή, και κάθε νέο γεγονός αγνοώντας τα διάφορα σχόλια που εισέπραξα τον πρώτο καιρό από "καλοπροαίρετους" συγχωριανούς μου.

Αδιαφόρησα παντελώς φυσικά...
Η "αδιαφορία" μου αυτή όμως έγινε η αιτία να μαζευτεί μπόλικο υλικό (μέχρι τώρα 10.000 χιλιάδες φωτογραφίες και πολλά βίντεο) και φυσικά δεν το θεωρώ μόνο δικό μου υλικό, αλλά και δικό σας, του χωριού μας, του τόπου μας.
Τώρα η αξία του είναι μικρή, όμως όσο περνούν τα χρόνια θα είναι ανεκτίμητη...πιστέψτε με!!!

Η "Ιτέα Καρδίτσας" μέσα σε λίγο χρόνο κατάφερε να αναδημοσιεύονται κείμενα, εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα, και φωτογραφίες του χωριού μας, σε όλη την περιοχή, έξω απ΄τα σύνορα, σε όλον τον πλανήτη, δίνοντας τη δυνατότητα να διαβάζουν τα νέα και να βλέπουν τούς συγγενείς και τούς συγχωριανούς τους άνθρωποι της ξενιτιάς και του Νόστου.
Άνθρωποι που λείπουν χρόνια.
Να μπορούν να έχουν λόγο κι αυτοί για κάποιο θέμα του τόπου τους.
Να στέλνουν τις ευχές τους.

Όμως, όπως γίνεται πάντα σε κάθε τι καινούργιο στη μικρή μας κοινωνία...
Κάποιοι είχαν τις επιφυλάξεις τους...
Κάποιοι αμέσως το αγκάλιασαν...και,
Κάποιοι μείναν να κοιτάζουν πάντα από μακριά...

Οι 1.000.000 επισκέψεις όμως με κάνουν να ελπίζω και να μη φοβάμαι πια...ότι μιλάω μοναχός!!!

Παύλος Σαμαράς



9 σχόλια:

ΖΩΗ ΜΑΚΡΗ είπε...

Καλημέρα Παύλο!!!!και βέβαια δεν μιλάς μόνος σου!σ'ευχαριστουμε για όλο αυτό που κάνεις!να είσαι πάντα καλά και να μαθαίνουμε τα νέα του χωριού μας από πρώτο χέρι και χωρίς φιλτράρισμα(σάλτσες).να ταεκατοστησει ή σελίδα!την καλημέρα μου στην Ιτεα!!!!!!

ΟΛΓΑ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ είπε...

Παύλο καλημέρα!!! Ευχαριστούμε γι αυτό που με τοόση αγάπη και μεράκι κάνεις αυτά τα χρόνια!!! Για όλους εμάς που ζούμε μακριά από το χωριό μας είσαι ένας δυνατός συνδετικός κρίκος!!! Συνέχισε και ...αγνόησε ό.τι κακόβουλο σχόλιο υπάρχει!!!

Unknown είπε...

Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάθε μέρα κάτι μεγάλο... μπορεί όμως να κάνει κάτι καλό.Κι αυτό κάνεις.Πάυλε προχώρα.

Νικολέτα Μακρή είπε...

Συγχαρητήρια Παύλο! Συνέχισε αυτή την τόσο καλή δουλειά!

ΑΝΝΑ ΚΟΥΣΙΑΝΤΖΑ είπε...

δεν έτυχε πέτυχε και σε ανώτερα Παύλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΜΑΡΙΑ ΜΑΚΡΗ είπε...

Παυλο μπορει να μιλας μονος σου αλλα εμεις που σε παρακολουθουμε ειμαστε παρα πολλοι!!
Αυτο που κανεις εχει μεγαλη αξια ειδικα για εμας που ειμαστε μακρια απο το χωριο μας!!
Οσο για τους 'καλοπροαιρετους" αφησε τους ΠΙΣΩ ΣΟΥ γιατι εκει εναι θεση τους!!!!Συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΟΥΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ είπε...

Παυλο συγχαρητήρια γιαυτό που κάνεις. Συνέχισε να το κάνεις γιατί καλός το κάνεις. Είμαστε πολλοί εμείς που θέλουμε να μαθαίνουμε νέα από τα χωριά μας αλλά και τα γύρω από αυτά. Αυτός είναι ο τόπος που μεγαλώσαμε καθ έχουμε δεσμούς φιλίας με όλα τα γύρω χωριά. Μην το βάζεις κάτω και μην ασχολείσαι με κακόβουλες κριτικές. Είναι μεγάλη η προσφορά σου στον τόπο σου. ΣΥΝΈΧΙΣΕ. !!!!!!!!!!

Φωτεινή Καραϊσκου είπε...

Συνέχισε αυτό που τόσο καλά κάνεις. Γράφεις για τα προβλήματα του τόπου μας, προβάλεις τα ήθη και τα έθιμα μας, τον πολιτισμό που προάγουμε και τόσα άλλα. Κι όλα με μεράκι και ανιδιοτελής σκοπό. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Αχιλλέας Μπαλαντίνας είπε...

Σίγουρα πάρα πολύ καλό, και για μένα που σε γνωρίζω προσωπικά και ξέρω από πρώτο χέρι ότι όλα εδω μέσα γίνονται με ανιδιοτέλεια παρά τα όσα λάθη σε συγχαίρω κι από δω! Με παρεξηγήσεις, με ανώνυμους και ψευδώνυμους! (προσωπικά τους βαρέθηκα) θα ήθελα να υπάρχει περισσότερη συμμετοχή γιατί αυτό δείχνει και την πραγματική αγάπη για τον τόπο μας. Όχι εξυπνάδες και ειρωνείες.
Ο τόπος μας, μας έχει ανάγκη.
Μας είχε κι όταν έφυγε ο Αστυνομικός σταθμός Ιτέας,
όταν ήταν να φύγει το Λύκειο,
όταν τα παιδιά μας πήγαιναν στο νέο Δημοτικό-Νηπιαγωγείο και διέσχιζαν μια διάβαση-σκοτώστρα, όταν έφυγε η έδρα του Δήμου,
όταν έφυγε το Ταχυδρομικό γραφείο,
όταν το Λαογραφικό Μουσείο παραμένει κλειστό,
όταν η όχθη του Ενιπέα είναι σε αυτή την κατάσταση(δείτε Ληθαίος ποταμός στα Τρίκαλα),
όταν, όταν......
με λίγα λΌγια μας έχει πάντα ανάγκη, γιατί ο τόπος μας ΕΜΕΙΣ είμαστε.
Άραγε θα αντιληφθούμε ποτέ ότι τα λόγια στο καφενείο είναι κούφια;;
Χρειάζεται δράση, υπάρχουν τρόποι, αρκεί να το θέλουμε....
Την καλημέρα μου σε όλους τους Κουτσιαριώτες.

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής