Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017

Πλήθος πιστών στην εορτή της Παναγίας Δεμερλιώτισσας

Με μεγαλοπρέπεια και θεία κατάνυξη εορτάστηκε χθες παραμονή της εορτής της η Παναγία Δεμερλιώτισσα στο χωρίο Σταυρός Φαρσάλων (παλιό Δεμερλί, απ’ όπου και ονομάστηκε).
Πλήθος πιστών έσπευσαν να πάρουν την χάρη και να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Την παραμονή της εορτής 22 Αυγούστου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου, και στη συνέχεια έγινε η περιφορά της θαυματουργού εικόνας συνοδεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας.
Σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου ανήμερα της εορτής θα τελεστεί όρθρος και αρχιερατική θεία λειτουργία.
Σύμφωνα με την παράδοση είναι μία από τις 70 εικόνες της Παναγίας που αγιογράφησε ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς.

Η Παναγία η Δεμερλιώτισσα απέκτησε μεγάλη φήμη πανελλαδικά από τα άπειρα θαύματα της θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου που ιστορήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά. Αναφέρεται μεγάλος αριθμός θαυμάτων που έγιναν από τη Μεγαλόχαρη και τούτο αποδεικνύει τη βαθιά πίστη των ευσεβών χριστιανών που συρρέουν καθημερινά. Μια μικρή απόδειξη των πολλών θαυμάτων της Παναγίας της Δεμερλιώτισσας είναι ο μεγάλος αριθμός, η ποικιλία και η αξία των αφιερωμάτων που έχουν κάνει όσοι – και είναι πάρα πολλοί – θεραπεύτηκαν από τη χάρη της.

Τον εσπερινό παρακολούθησαν πλήθος πιστών και επισήμων μεταξύ αυτών ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Λαδόπουλος, ο αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Τύμπας ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο αντιδήμαρχος κ. Τριανταφύλλου, η πρόεδρος ΔΗΚΕΦΑ κα. Συροπούλου, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΦ κ. Αγγελακόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κυριαζής,Γκατζόγιας, Παπαγεωργίου, Κατσιαούνης, Γιαχνής, ο πρόεδρος ΤΟΕΒ κ. Δραχμάνης,  ο διοικητής Α.Τ. Φαρσάλων κ. Γκούμας, ο πρόεδρος του τοπ. συμβουλίου Σταυρού κ. Κωνσταντάκης.

πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής