Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Δείτε την πραγματικότητα με τα δικά σας μάτια κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑ Παλαμά.

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑ Παλαμά και αγαπητέ φίλε Τάσο.
(Απάντηση στο άρθρο εδώ)

Όταν σε σπίτια τριών οικισμών Ηλιά, Ιτέας και Αστρίτσας για 46 περίπου ώρες δεν είχαμε πόσιμο νερό, περιττό να αναφέρουμε το μέγεθος της ταλαιπωρίας που υπεστήκαμε. Αιτία που ο κος Σαμαράς και όχι μόνο, καλοπροαίρετα σας επισήμαναν την παράληψη ότι δεν ήσασταν προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε έγκαιρα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην υδρευτική γεώτρηση. 
Σας ενόχλησε και φάνηκε αυτό από την απάντησή σας η οποία είχε στοιχεία υπερβολής προς όλους και σε όλα και όχι του μέτρου όπως θεσμικά απαιτούσε η περίπτωση.
Κανείς δεν είναι τόσο αφελής να ζητά να διαθέτει η ΔΕΥΑ Παλαμά 15 εφεδρικές γεωτρήσεις γιατί η απαίτηση αυτή αγγίζει τα όρια του παραλόγου. 
Το να διαθέτει όμως καλώδιο 500 τουλάχιστον μέτρων με κόστος 5.000 ή 6.000 ευρώ περίπου και εφικτό είναι και αναγκαίο για να χρησιμοποιηθεί όπου και όποτε χρειαστεί.
Η επιλογή σας αυτή να μη διαθέτετε κύριε πρόεδρε την παραπάνω ποσότητα καλωδίου, στις αποθήκες σας, αποτέλεσε την αιτία να μη συντομευθεί ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης και να εκδηλωθούν φυσιολογικές εντάσεις και πιέσεις προς όλους σας.
Αντί λοιπόν να περιοριστείτε σε ειλικρινή συγνώμη συνεχίσατε την προσφιλή τακτική που τελευταία κατέληξε σε επιδημία "στα καλά, είμαστε οι  πρώτοι, στα άσχημα, φταίνε οι προηγούμενοι" τους οποίους δεν διστάσατε στη συνέχεια να τους μοιράζετε και ευθύνες ότι "ο αγωγός που φέρνει το νερό από τον Ηλιά στην Ιτέα και ο οποίος παρόλο που είναι της τελευταίας δεκαετίας είναι πολύ προβληματικός μιας και ο κατασκευαστής αλλά και η επιτροπή παραλαβής δεν ήταν και τόσο ευσυνείδητοι".
Ο πολύ προβληματικός αγωγός, όπως τον χαρακτηρίσατε, κύριε πρόεδρε σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της ΔΕΥΑΠ, που ο ίδιος παραθέσατε, ανέδειξαν ότι η διακοπή νερού από βλάβη του αγωγού αγγίζει μόλις και μετά βίας τις 2,30 ώρες ετησίως, γεγονός που δεν μπορεί να προκαλέσει διαμαρτυρίες, μεγάλη δαπάνη αποκατάστασης της βλάβης, αμφισβήτηση καταλληλότητας του αγωγού από Ηλιά μέχρι Αστρίτσα και  το σπουδαιότερο, την αποδυνάμωση της σημασίας του έργου.
Και εν τέλει κύριε πρόεδρε πως διαπιστώσατε ότι τα τέσσερα σπασίματα, σε τρία χρόνια, οφείλονται  σε κατασκευαστική αστοχία και όχι σε διαχειριστική λειτουργική ανεπάρκεια; 
To να καίγονται ηλεκρομοτέρ, να “χάνονται“ αντλητικά συγκροτήματα, και να εκδηλώνονται σπασίματα με τη γέννηση της βλάβης στην γεώτρηση δεν είναι τυχαία γεγονότα, οφείλονται σε αιτίες τις οποίες πρέπει να  αναζητήσετε γιατί η ταλαιπωρία όλων μας είναι ανυπόφορη και το κόστος αποκατάστασης των προβλημάτων αυτών είναι μεγάλο για να το επιβαρυνόμαστε σε εποχή οικονομικής κρίσης.
Αναζητήστε τις αιτίες και δείτε με τα δικά σας μάτια την πραγματικότητα και όχι με τα λόγια των επιτήδειων της παραπληροφόρησης που μόνο ζημιά ξέρουν να κάνουν.
Αντιληφθείτε επιτέλους ότι  έχετε τρία χρόνια στο τιμόνι του Δήμου και δεν δικαιολογήστε να μένετε ακόμη στις διαπιστώσεις. Τα προβλήματα του χθες και του σήμερα, εσάς εμπιστεύτηκαν οι δημότες να τα διαχειριστείτε, εσείς οφείλετε να τα αντιμετωπίσετε και μη σπαταλάτε το χρόνο στην αναζήτηση ευθυνών και υπευθύνων στα πρόσωπα των προκατόχων σας για να καλύψετε δικά σας λάθη και παραλήψεις.
Όσο για την επιτροπή παραλαβής,”τους όχι και τόσο ευσυνείδητους” όπως τους αποκαλέσατε κύριε πρόεδρε είμαστε εμείς...
- Που πριν 15 περίπου χρόνια διαπιστώσαμε το μέγεθος του προβλήματος στις τοπικές κοινότητες Ιτέας, και Αστρίτσας, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, εντάξαμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και ολοκληρώσαμε την κατασκευή εξωτερικού αγωγού από Ηλιά μέχρι Αστρίτσα και κατορθώσαμε να το επιλύσουμε οριστικά.
- Που δεν διστάσαμε να γίνουμε οι κακοί σε διπλανό μας, φίλο και συγγενή υποχρεώνοντας να κατασκευάσει  για δεύτερη φορά και με επιπλέον δαπάνη, που επιβαρύνθηκε ο ίδιος, νέο εξωτερικό αγωγό από Ηλιά μέχρι Ιτέα αδιαφορώντας για το προσωπικό μας πολιτικό κόστος.
- Που φροντίσαμε να διαθέτουμε ένα και δύο πλήρη εφεδρικά αντλητικά συγκροτήματα για αποκατάσταση παρόμοιων προβλημάτων βλάβης μειώνοντας στο ελάχιστο το χρόνο ταλαιπωρίας των δημοτών.
- Που δεν δώσαμε την παραμικρή αφορμή στη ΔΕΗ ακόμη και να μας απειλήσει πως θα προβεί σε διακοπή ρεύματος σε αντλιοστάσια του Δήμου.
- Που διαθέσαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ και κατασκευάσαμε εφεδρική γεώτρηση στην Ιτέα και όχι μόνο για να καλύψουμε μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης των τοπικών κοινωνιών. Και
- Που τα παραδώσαμε στους επόμενους να τα διαχειριστούν προς όφελος των δημοτών. 
Κι ενώ όλα τα παραπάνω δεν μπορεί κανείς να τα διαψεύσει ή  και να τα αλλοιώσει έρχεστε με ισοπεδωτική αντίληψη και πρακτική να μας προσάψετε βαρύτατες κατηγορίες, από πάνω, πως δεν ήμασταν ευσυνείδητοι κατά την παραλαβή του εξωτερικού αγωγού από τον εργολάβο.
Σαν πόση μεγαλύτερη ευσυνειδησία θα μπορούσαμε να είχαμε δείξει, κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑΠ, από το να υποχρεώσουμε τον κατασκευαστή του έργου να κατασκευάσει νέο υγιέστατο εξωτερικό αγωγό από Ηλιά μέχρι Ιτέα σε αντικατάσταση του προβληματικού;
Το να έχει παράπονα ο κατασκευαστής από εμάς πως ήμασταν αυστηροί μαζί του γιατί τον επιβάλαμε να κατασκευάσει νέο αγωγό, το καταλαβαίνουμε, είναι  φυσιολογικό, το να έρχεστε όμως εσείς μετά από δέκα χρόνια να μας χρεώσετε αναδρομική ευθύνη πως του κλείσαμε το μάτι και παραλάβαμε σουρωτήρι εξωτερικό αγωγό, είναι, επιεικώς, απαράδεκτο φίλε Τάσο.  
Ενώ είχατε τη δυνατότητα να αναζητήσετε την αλήθεια, τόσο μέσα από το φάκελο του έργου που βρίσκεται στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, όσο και από τους πολλούς ιδιοκτήτες χωραφιών που έζησαν από κοντά την κατασκευή του δεν το κάνατε. Γιατί;  
Κλείνοντας κύριε πρόεδρε της ΔΕΥΑ Παλαμά και αγαπητέ φίλε Τάσο σας υπενθυμίζουμε ότι το ταξίδι αυτό ήταν δική σας επιλογή και οφείλετε, μετά από όλα αυτά, να φθάσετε στον σωστό προορισμό που δεν είναι άλλος από το να επανορθώσετε το λάθος σας με μία μόνο λέξη ,συγνώμη.
Την περιμένουμε .

         Φιλικότατα
Αντώνης Αναστασόπουλος                                                                                                                                    
Δημότης ,Κάτοικος Ιτέας
Πρώην Δήμαρχος Φύλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής: Σχόλια ανώνυμα, σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς ή ανώνυμες καταγγελίες που δεν συνοδεύονται από αποδείξεις θα αφαιρούνται. Η "Ιτέα Καρδίτσας" δεν παρεμβαίνει σε καμία περίπτωση για να αλλοιώσει το περιεχόμενο ενός σχολίου εφόσον πληρεί τις προϋποθέσεις. Σε καμιά περίπτωση τα σχόλια δεν αντιπροσωπεύουν την "Ιτέα Καρδίτσας". Επίσης ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρεί οποιοδήποτε σχόλιο θεωρεί ότι εμπίπτει στις παραπάνω κατηγορίες. Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε και τους όρους χρήσης.

Ο διαχειριστής